Ядки вместо месо понижават риска от диабет
Консумацията на по-голямо количество ядки вместо червено месо в диетата намалява риска от развитие на диабет, сочи ново проучване.
Яденето на червено месо, особено в обработено състояние като бекон, колбаси, наденици, кренвирши и др., повишава риска от развитие на диабет тип 2. Заместването на една порция червено месо дневно с купичка ядки променя значително качеството на менюто ни и намалява значително риска от развитие на диабет според проучване на Харвардския университет.
Много проучвания затвърждават връзката между диабета и високата консумация на месо. Всички те сочат за ясна връзка между завишения прием на животински продукти, най-вече на червено месо, и развитието на захарен диабет. За да се предпазим от негативното влияние на месото и да осигурим на тялото си нужните нутриенти, достатъчно е да добавим шепа ядки в менюто си.
10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети
8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети
27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети
15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Обичате ли кафе? » Прочети
24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети
6.01.2017 ()
Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.
» Прочети
28.12.2016 ()
Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.
» Прочети
25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.
» Прочети
13.12.2016 ()
Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.
» Прочети
29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети