Пълните жени по-често заболяват от рак на гърдата
Затлъстяването е най-големият рисков фактор за развитие на най-честата форма на рак – рак на гърдата, сред жени в напреднала възраст, твърдят изследователите.
Алкохолът, последван от цигарите, са следващите най-опасни рискови фактори за развитие на коварното заболяване, според Центъра за изследване на раковите заболявания във Великобритания.
Една от осем жени на Острова развива рак на гърдата през живота си, според същите данни. Огромен процент от тези тумори са хормонално обусловени. Както знаем, прекомерното количество мастна тъкан повлиява хормоналния баланс в тялото ни. Натрупаните мазнини повишават нивото на сексуално-свързаните хормони.
Изследванията сочат, че след менопаузата жените с високи нива на естроген и тестостерон имат между два и три пъти по-висок риск, сравнено с жените с по-ниски нива. Данните се основават на проучвания сред 6300 жени в Оксфордския университет.
10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети
8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети
27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети
15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Обичате ли кафе? » Прочети
24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети
6.01.2017 ()
Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.
» Прочети
28.12.2016 ()
Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.
» Прочети
25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.
» Прочети
13.12.2016 ()
Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.
» Прочети
29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети