Как да изглеждаме по-красиви без пластична операция

12 април 2011 15:00 / Галин Петков | Коментари: 1
Как да изглеждаме по-красиви без пластична операция

В съвременния свят, изглежда, сме обсебени от идеята за младост и красота. За много хора използването на козметични процедури за подмладяване и разкрасяване вече не е въпрос „дали“, а „кога“ ще се наложи да ги използват.

Въпреки че повечето нехирургични методи се смятат за благоприятни, истината е, че всички те крият рискове за здравето. Често са и доста скъпи. По-популярните процедури е логично да бъдат по-евтините и с по-голям ефект.

Ще разгледаме някои от тях.

Инжектиране на ботокс

Инжектирането на ботокс продължава да бъде популярно сред хората, които не вярват, че достатъчната грижа за кожата ще доведе до значителна промяна във вида им.

Повечето са наясно с риска, че ботоксът може да предизвика натравяне, дори и в някои случаи – смърт. Всъщност ботоксът не е нищо друго, а парализатор. Чрез инжектирането в засегнатите с бръчки участъци от кожата той парализира мускулите, като по този начин се постига заглаждане на кожата и по-мек вид.

Инжекции често пъти се поставят около веждите, устните, около очите и прочее. Процедурата отнема около 30 до 45 минути. Максимален ефект се постига след няколко седмици. Дотук – добре. Ефектът обаче е малотраен – до шест месеца след процедурата.

Иначе това е сравнително безболезнена и евтина процедура, но с недостатъци. Един от тях е и странното изражение на лицето, когато се опитате да се засмеете.

Колагенови инжекции

Също толкова популярни са и колагеновите инжекции. Най-често се използват за подчертаване или удебеляване на устни. Не е изключена и употребата им и за изглаждане на бръчки по челото или около устата.

Подобряването на синтетичния колаген през последните 10-ина години намали значително алергичните реакции при пациентите. Все още обаче съществуват някои рискове за здравето на пациента. Инжекциите са болезнени и неприятни. Възможно е за ден-два мястото на инжектирането да стане черно или синьо.

Обикновенно процедурата трае около два часа. Резултатите се постигат почти мигновено. Трайността обаче е по-малка в сравнение с ботокса – между три и шест месеца.

Химически пилинг (пилинг с химикали)

Този вид пилинг се използва, за да се премахне най-горният слой кожа от лицето. Особено благоприятна процедура за хора, които имат кожни проблеми в лицевата област – акне, витилиго и др.

Процедурата включва намазването на лицето на киселина от 50 до 80% разтвор. Слоят е изключително тънък. Процесът трае около 15-20 минути.

Чувството обаче е неприятно. И все едно сте изгорели от слънчевите лъчи. След като е направен пилингът, кожата може да остане зачервена за няколко дни. При някои пациенти дори се наблюдава изгаряне на кожата. Но това е рядко.

Ефектът от процедурата е кратък – трябва да се извършва няколко пъти в годината.

Микродермална абразия

Това може би е най-популярният неоперативен метод за разкрасяване. При тази процедура се смесват кристали и кожен крем. След това, чрез специален уред, се масажира кожата. По този начин се почистват всички мъртви клетки. Микродермалната абразия е подходяща за хора с проблеми в пигментацията на кожата, белези от акне и прочее. Отнема около 30 минути. В домашни условия обаче времето е три пъти по-малко – около 10 минути.

В някои случаи кристалите могат да причинят раздразнение и зачервяване на кожата. Не е изключен и сърбеж.

Терапия чрез мускулно стимулиране

Още един неоперативен метод е стимулирането на подкожните мускули. С това се цели заздравяването им и по този начин – естественото изпъване на кожата. Друго предимство на процедурата е, че можете и донякъде да „оформите“ лицето си по ваше желание. Основен недостатък е, че могат да се появят тикове и безконтролно съкращение на мускулите. Причината е стимулацията с електрически импулси.

Да обобщим

Съществуват и дузина други козметични процедури, които набират популярност. Сред тях са лазерната терапия, фитотерапията и др.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: антицелулитни процедури  |  Дата: 13.03.2015 15:51

Статията ви е доста полезна. Всички ние трябва да се научим да се харесваме и да ценим своята красота, която ни е дадена. Всяка една е различна и неотразима и ако се чувстваме добре то така и ще изглеждаме. В крайна сметка един живот се живее, защо трябва допълнително да се тормозим с подобни пластични операции, освен ако те не са наложителни за по голяма естетика разбира се. Надявам се да ни пишете пак.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети