ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ИНТЕРЕСНО

Гени са виновни за женската страст за пазаруване

29 март 2011 16:00 / Мария Цветкова | Коментари: 1
Гени са виновни за женската страст за пазаруване

Ние, жените, не сме виновни, че обожаваме да пазаруваме – природата така ни е създала! Това са резултатите от проучвания по темата, направени от екип от невролози, психиатри и мениджъри по продажбите.

Къде обаче се крие тайната? Жените обичат целия процес на пазаруване – обикаляне, запознаване с модните тенденции, сравняване на цени, на качество, разговор с продавачи и други клиенти, проучване на промоции и търсене на изгодна сделка.

За разлика от нас, мъжете ни най-малко не са увлечени от пазаруването. Те имат ясна и предварително поставена цел. Ако един мъж иска тъмносиня риза, той тръгва на пазар и в първия магазин, в който намери тъмносиня риза, я купува.

Повечето жени изтръпват дори от идеята за мигновена покупка. „Ами ако има нещо по-добро, по-качествено, по-модерно, по-изгодно, пък аз още не съм го видяла?”

Оказва се, че тези предпоставки за правене на избор са генетично детерминирани и ние, нежната част от света, просто сме така устроени – избираме бавно и искаме да сме убедени, че вземаме най-доброто на пазара. Мъжете просто искат да вземат това, което им е нужно. Не ги разяждат колебания има ли риза от по-фин памук някъде там в другите магазини. (Блазе им!)

Начинът, по който дамите избират, се отразява във всяка част на живота им. Дори в избора на половинка. Жените искат да имат пълната убеденост, че по-прекрасен от техния съпруг на планетата Земя на съществува. Господата обикновено се задоволяват с прости аргументи като любов и съответствие с техните представи за жена. А после мъжете не били романтични.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: krasimira  |  Дата: 31.03.2011 18:14

gotino

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРЕСНО:

Романтични поверия за осми март

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Съществуват много поверия, свързани с най-женския празник - осми март. » Прочети

От колко сън се нуждаем в зависимост от годините ни

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Разбира се, кой не иска да знае?! » Прочети

Защо някои пушачи не могат да спрат цигарите?

23.11.2016 (Коментари: 7)

Широко разпространеното мнение, че прекратяването на вредния навик зависи от волята, беше развенчано с новото изследване на американски учени от Северна Каролина.

» Прочети

Ходенето е по-полезно от тичането

10.04.2013 (Коментари: 0)

Добра новина за тези, които предпочитат дългите разходки пред изморителното тичане.

» Прочети

Оплешивяването издава риск за сърцето

Мъжете с оредяваща на темето коса, изглежда, са по-застрашени от сърдечни болести в сравнение със своите връстници с младежки гъста прическа. » Прочети

Колко калории горим в чистене?

27.03.2013 (Коментари: 0)

Повечето жени не си представят, че почистването на дома може да им осигури не само чистота, но и стройна фигура.

» Прочети

Кръвното вреди на зъбите

26.03.2013 (Коментари: 2)

Екип от изследователи от Швеция откриха още една лоша последица от високото кръвно налягане и сърдечните болести – увреждането на зъбите.

» Прочети

Полезно ли е обезмасленото мляко за децата?

25.03.2013 (Коментари: 0)

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че помага за напълняване.

» Прочети

Диня и домати за вечна младост

22.03.2013 (Коментари: 3)

Американски диетолози препоръчват да добавите червените хранителни продукти към ежедневното си меню, за да съхраните младостта си, предаде БГНЕС.

» Прочети

Приспивателните подобряват паметта

16.03.2013 (Коментари: 0)

Приспивателните таблетки могат да помогнат за подобряването на паметта и да открият път към намирането на лекарство срещу деменция, предаде БГНЕС.

» Прочети