ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

За лазерната стоматология

25 февруари 2011 11:00 / Галин Петков | Коментари: 18
За лазерната стоматология

От няколко години у нас вместо традиционните зъболекарски столове и техника се появиха центрове по лазерна стоматология. Все още обаче повечето от нас се страхуват да посетят подобен стоматолог поради страха, че може да ги нарани. Ето някои факти и предимства на лазерната стоматология.

Шумът, вибрациите и загряването са основните причини за асоцииране на традиционната дентална турбина (машинката) с болка, дискомфорт и неприятни усещания. Откакто стана възможно обработването на меки и твърди тъкани (зъби и венци) с лазер – без шум, натиск, вибрации и загряване, повечето дентални операции вече са възможни с няколкоминутно въздействие на лазера, с минимално използване на анестезия (упойка) и ужасяващата турбина. Освен това при обработване на венците лазерът стерилизира работното поле, намалява кървенето, следоперативната болка, отока и в повечето случаи необходимостта от обезболяващи медикаменти.

Лекарите, работещи с лазери, могат прецизно да премахнат разрушен зъбен емайл, кост и меки тъкани, като запазят околните тъкани непокътнати. Това позволява напълно да се запази структурата на зъба.

Високооборотните турбини могат да причинят пукнатини, микропукнатини и фрактури в зъба, което евентуално може да доведе до бъдещи дентални проблеми. Лазерите значително намаляват уврежданията на здравите части на зъба и минимизират травмата.

Благодарение на коагулиращите свойства на лазерите, при обработването на меки тъкани (венци) се наблюдава значително по-малко или липса на кървене и по-малък следоперативен оток.

След като в повечето случаи няма нужда от анестезия, специалистът, работещ с лазер, може да запълни всички кариозни кухини само за едно посещение. Също така лазерът дава възможност на добре подготвен лекар да извършва много процедури, за които преди това трябваше да се посещават различни специалисти.

И накрая – България притежава световнопризнати професионалисти по лазерна дентална медицина. Благодарение на тяхната себеотдайност, стремеж към развитие, както и на най-добрите лазерни технологии, вече можете да се отпуснете в креслото и да се насладите на професионализма им.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (18)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Юлия Каменова  |  Дата: 19.03.2017 07:51

Написаните крещу мен обвинения са неоснователни и тенденциозни. Моята практика е напълно законна. Наградена съм с три световни награди за постижения в лазерната терапия. Не познавам хората, които умишлено ме злепоставят.
Кабинетът ми е чист, с нова елегантна машина и изрядна стерилност.
Лазерното лечение, което прилагам е безопасно, безболезнено и успешно.
Винаги се отнасям с внимание към пациентите си и съм много грижовна към тях.

Автор: Georgi Topalov  |  Дата: 6.01.2017 10:56

Проф. д-р Юлия Емилова Каменова провежда нелегална търговска дейност в кабинета си в стоматологичния факултет (адрес: Медицински университет – София, Катедра „Протетична дентална медицина“; етаж 8, кабинет № 809; Факултет по дентална медицина;бул. „Св. Георги Софийски“ №1;София 1431;Телефон: +35929543058, вътр. 465).

Прилагам отговор на моя жалба от АМО (Агенция Медицински Одит), която разкри нелегалната търговска дейност на д-р Каменова. Ето линка:

https://www.dropbox.com/s/sqppyut428a3po6/%D0%96%D0%B0%D0%BB%D0% … BC%D0%B0.pdf?dl=0

Лицето създава теоретични научни изследвания за комбиниране на редица манипулации с най-различна лечебна цел извън денталните услуги. Лицето няма регистрирана практика и прави експериментални стимулации с електричество в зони в които е забранено, последвани от употреба на високоенергиен лазер и лазерна акупунктура. Същия доктор използва пациентите си за лабораторни опити за своите комбинирани лечения и настройките на използваните уреди като в процеса не уведомява пациента и не изисква писмено информирано съгласие. Издава фалшиви касови бележки за непроведено лечение и цени различни от утвърдените в университета и няма образователен ценз за извършени манупулации, който по тази причина не описва във ръчноиздадените касови бележки! Извършва процедури като електростимулация и галванична яка, за който в последствие отрича да изпълнява и притежава, а в публични интервюта твърди че е лекувала хиляди пациенти по своя оригинална методика! Има много изпатили си пациенти , които биха се разпознали в моe лице. Аз съм на 35 години и не мога да се храня и говоря вече година и половина заради увреждането което получих.

При приложение на лазерна акупунктура, многократна изключително болезнена електростимулация на менталния нерв в областта на левия ментален форамен и главата , приложение на високоенергиен лазер под долната лява устна и лява част на брадичката от д-р. Юлия Каменова бяха увредени т.н. aлвеоларен, ментален нерв и т.н. „incisive nerve” придаващи сетивност на долната лява устна и лявата половина от брадичката ми , първите 4-и зъба, венците и лигавицата на устната кухина в близост до засегнатата зона. Посочените увреждания водят до:

• Проблеми с говора, раздробяване и дъвчене на храна,болка и са от най-тежките в денталната медицина.
• Стопяване на алвеоларната кост и периодонталния лигамент на засегнатите зъби,
• Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със пулпата на засегнатите зъби (опасност от пулпит,гангрена и т.н),
• Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със лигавицата на устната кухина
• Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със венците
• Увреждане на кръвоносните съдове и нерви свързващи алвеоларния нерв със алвеоларната кост (некроза) около засегнатите зъби.
• Хронично подуване на долната лява устна
• Електростимулацията в областта на главата е противопоказно и може да доведе до моментално или постепенно увреждане на мозъка с течение на времето


По време на следващ преглед д-р Каменова съзнателно представи фалшива диагноза, позовавайки се на симптоми, които тя твърди че вижда на панорамна рентгенова снимка. Ставите на 4-и зъба бяха обявени за сериозно увредени, мандибуларния канал бе обявен за калцифицирал след „инфекция” която е „най-малко от 10 години”.

Целта бе, да се съглася да направя излишно изпиляване и поставяне на коронки на здрави зъби (възлизащо на хиляди левове) с цел финансово облагодетелстване за сметка на моето здраве.
Диагнозата на д-р Каменова бе отхвърлена от 9 доктора сред които светила в лицево-челщстната хирургия с мнения от рода на „ това са абсолютни глупости, кой ти ги говори?” и „ нито едно от нещата което ти е казано не е видимо на тази снимка ”.

Ето и списък на самите доктори:

- Д-р Петър Полихронов (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната хирургия в Специализирана болница за активно лечение по лицево – челюстна хирургия)
- Д-р Светослав Славков (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната онкология, травматология, реконструктивна и възстановителна хирургия в Специализираната болница за активно лечение по Лицево-челюстна хирургия)
- Доц. д-р Ходор Факих - (един от водещите специалисти в областта на лицево-челюстната хирургия, лекува счупени челюсти при катастрофи и побои, Катедра \"Орална и лицево-челюстна хирургия\" Факултет по дентална медицина , Медицински университет – София)
- Д-р Рая Узунова (Ординатор в Катедра по Консервативно зъболечение, отделение „Дентална физиотерапия” ФДМ, МУ- София
- д-р Росен Борисов (главен асистент, призната специалност по Оперативно зъболечение и ендодонтия, Катедра по образна и орална диагностика,Факултет по дентална медицина към МУ, София)
- Д-р Ваня Шопова (началник на отделението по образна диагностика в МБАЛ \"Св. Врач\"-Сандански)
- Д-р Зашев - Рентгенолог с многогодишен опит в болнично заведение в Благоевград
- Д-р Емилия Панчева (стоматолог, специалист по пародонтални заболявания и собственик на единствения рентгенов кабинет в гр. Сандански)
- Д-р Никола Попов (стоматолог с многогодишна практика, пенсионер от гр. Сандански)

Уврежданията причинени от работа с електричество и високоенергиен лазер бяха потвърдени от други светила в българската медицина:
• д-р проф. Пенко Шотеков , началник на Клиника по нервни болести в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”
• доц. д-р Борислав Герасимов - републикански консултант по спешна неврология. Член е на Американската академия по неврология, както и национален експерт по невротравми към Европейската федерация по неврология. Специализирал е многократно в САЩ, Великобритания, Франция, Австрия, Белгия, Германия, Канада и Чехия.
• д-р Петър Стоянов, неврохирург и главен административен асистент в Клиника по неврохирургия към МБАЛ ИСУЛ
• доц. д-р Данаил Петров (специалист по Клинична алергология, вътрешни болести, гр. Сандански )
• д-р Спаска Фезова (собственик на дентална клиника „Дента Фейс” в Благоевград, специалист по лазерно лечение в денталната практика, обучавана от д-р Каменова, вещо лице по дела срещу стоматолози).
• Д-р Стефан Иванов Вълев ( специалист по Кожни болести, гр. Сандански)
• Д-р Красимир Богданов Анастасов (специалист по Ендокринология и болести на обмяната, Вътрешни болести, гр. Сандански)

Ето и мнения на пациенти на д-р Каменова публикувани под различни статии свързани с нейното „лечение” при което са били изпилявани здрави зъби за да бъдат поставени коронки, а също така е използван и лазер за почистване на т.н. джобове:

Пациент 1:
~Гост (30 април 2014)
много слаб
Това не е доктор, това е шарлатанин! Примамва наивните пациенти за лазерна терапия и след това им изпилява здравите зъби и ги облича в корони , \"за да запечата ефекта\" и съответно се нагушва финансово, увреждайки здравето на хората. И това е доцент, ха ха.
Пациент 2:
ALINA
Дек. 11, 2015 в 10:49
Доц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ОГРОМНОТО И САМОЧУВСТВИЕ И УЖАСЯВАЩАТА НЕКАДЪРНОСТ ДОКАТО РАБОТИ С ЛАЗЕР-ТЯ УНИЩОЖАВА ЗДРАВИ ЗЪБИ И НЕ ВИЖДА ДОБРЕ С ОЧИТЕ СИ,НЕ ТЪРПИ КРИТИКА,В КАБИНЕТА Е ХАУС И МРЪСОТИЯ-НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ НИКОГА.
Отговор
Пациент 3:


Тони Иванов
май 2, 2016 в 18:57
Имам много по-лош опит с нея. Желаете ли да я съдим?
Отговор
Пациент 4:
o
Тодорова
юни 19, 2016 в 22:43
Здравейте,въпросната Каменова вече е осъдена
Отговор

Тони Иванов
Юли 9, 2016 в 7:26
Сигурна ли сте че става въпрос за нея.Все още няма осъьени стоматолози, а тя се смята за „голяма риба“, уж най-добрия специалист по лазерите, а осакатява хора доживот.
Отговор

Георги
Юли 9, 2016 в 7:48
Сигурна ли сте? Никой не се е похвалил…

Пациент 5:
Автор: ALINA | Дата: 11.12.2015 11:27
ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СТЪПВАЙТЕ В КАБИНЕТА НА Д0Ц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-ЗЬБОЛЕКАР ,КОЙТО РАБОТИ С ЛАЗЕРНА АПАРАТУРА С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ ,В МРЬСНИЯ СИ КАБИНЕТ,НЕ ВИЖДА ДОБРЕ И ПРАВИ НЕПОПРАВИМИ ПОРАЗИИ НА ЗДРАВИ ЗЪБИ В СЪСЕДСТВО НА ЗЪБИТЕ ОКОЛО ,КОЙТО Е РАБОТИЛА-ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ СКЪПИ ПАЦИЕНТИ НИКОГА НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ.НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ ,А ЗА ЗАГУБА НА ЗДРАВИ ТЪКАНИ ,КОЕТО Е БЕЗЦЕННО.
Пациент 6:
Автор: Kolega | Дата: 30.04.2014 09:46
Tova lice \\\" doc. Kamenova\\\" e naistina MOSHENNIK. Kak e vazmojno da se lajat kletite bg pacienti, s parodontalni problemi, privlecheni ot proslovutite lazeri, Che sled tretirane na dgobovete , \\\" za da se zadarji efektat triabva da se oblekat vsichki ZDRAVI zabi\\\". Na kakva nauchna obosnovka legi tova \\\" DOCENTKE\\\"? Nima ne pomnite pokazaniata za vazstanoviavane na zabi s koroni? Ili ne znaete che marginalnia rub na koronata drazni mehanichno veneca, zadarga placa,a neblagordnite splavi go ocvetiavat i drazniat himicheski, I kato rezultat veneca vposledstvie migrira apikalno ednovremenno s podlejashtia crest. E zashto izobshto gi trtirate s lazer predi tova?
Tova lice e prestapnik,koeto vmesto da pomaga na horata im vzima parite I gi uvrejda,na vsichkoto ot gore prepodava I na studenti. Da ia sprem!
Пациент 7:
Автор: лари | Дата: 21.12.2013 00:08
Доцент Юлия Каменова е ШАРЛАТАН. Тя лекува здрави зъби. Пили и после поразиите са страшни. Бягайте от нея. Трябва да и забранят да практикува и да върне парите на хората които е ОСАКАТИЛА. Моля тези които са пострадали от нея да пишат, време е да я спрем да руши здравето на хората. Пишете и ще подадем жалба срещу нея! След пиленото на зъби, те падат а лечението с лазери....ТОПИ ВЕНЕЦА. Трябва някой да я спре

В жалба до Агенция Медицински Одит цитирах т.н. интервю дадено от д-р Каменова в което тя твърди , че съчетава лазерна акупунктура с нискоенергиен лазер и ТЕНС стимулация за влияние върху периферна и централна нервна система. На въпроса „по света този тип терапия позната ли е”, тя заявява „ние единствени сме на толкова високо ниво”. Каменова твърди, че дълги години е провеждала клинични експерименти, за да се убеди, че метода и е точен и безрисков. 5000 души се били повлияли добре…Според резултатите от проверката д-р Каменова не притежава образователен ценз за електро/лазерна стимулация(акупунктура)!

В статия на сайта на Българското дружество по традиционна китайска медицина по повод приложение на лазерната акупунктура за рехабилитация на орофациалния комплекс доц.д-р Юлия Каменова предтавя представя комбинирани методи включващи нискоенергийна лазерна терапия, ТЕНС и акупунктура – които бяха използвани при моето „лечение” и довели до увреждания.

Авторът отново представя „собствена оригинална методика за изграждане на модел за оптимална лазерна стимулация”. Коментират се наблюдения на Каменова как костните труктури и пародонталните тъкани и ТМС регират на електростимулация ТЕНС и импулсната честотна терапия. В заключение се твърди че лечебната ефективност пряко зависят от дължината на вълната, дозата на облъчване, пулсовата честота и тъканни фактори…

С оглед пораженията върху моето здраве нанесени по време на многократната и болезнена стимулацията с електричество последвана от високоенергиен лазер можем да заключим че не може да се говори за лечебна ефективност.

. Отклонения на д-р Каменова от добрите стандарти за лекарска помощ

Според Европейската харта за правата на пациента , смятам за нарушени следните права:

• Право на превантивни мерки
Всяко лице има право на подходящи услуги, предпазващи го от заболяване.

Д-р Каменова проведе лечение с нискоенергиен лазер след завършено лечение от друг доктор без да знае какви настройки са използвани рискувайки да увреди тъкани чрез излишна стимулация (пренагряване).Д-р Каменова извърши стимулация на цялото тяло чрез лазерна акупунктура правейки я два пъти на ден, 3 дни поред, в разрез с възприетата в света практика от 1 стимулация максимум на ден или през ден.

• Право на съгласие
Всяко лице има право на достъп до всяка информация, която може да му позволи да участва активно във вземането на решения за неговото здраве; тази информация е предпоставка за всяка процедура и лечение, включително и за участие в научни изследвания.
Д-р Каменова не предостави писмено или устно информирано сгласие за лекетростимулация с ТЕНС устройство в областта на менталния форамен и над слепоочието. Тези стимулации са опасни и противопоказни! Високоенергиен лазер бе използван външно върху брадичката ми – противопоказна и неразрешена и чисто експериментална процедура за областта в която е приложен и проблема който е трябвало да реши!
• Право на уважение към времето на пациента
Всяко лице има право да получи необходимото му лечение своевременно и в рамките на предварително установен срок. Това право е приложимо на всеки отделен етап на лечение.
Д-р Каменова не ме уведоми след получено увреждането по време на стимулацията и вместо това ме изпрати вкъщи без да препоръча лечение.
• Право на информация във връзка с моето здравословно състояние, предложената ми услуга и начина на нейното прилагане.
Всяко лице има право на достъп до каквато и да е информация във връзка с неговото здравословно състояние, медицинските услуги и начина на тяхното прилагане, както и относно постиженията на научно-изследователския прогрес.
Д-р Каменова не ме уведоми след получено увреждането по време на стимулацията какво се е случило!
• Право на свободен избор на между различни лечения и изпълнители на базата на адекватна информация
Д-р Каменова зави че ще прави 8 сесии акупунктура преди да започне „ лечението” , в хода му добави ниско и високоенергиен лазер, ТЕНС, галванична яка.
• Право на спазване на стандартите за качество
Постъпих за лечение със загуба на чувствителност в областта на лявата част от брадичката и напуснах с увредена инервация на 4 здрави зъби, венците около тях, схващания на ментален нерв, проблеми с говора.
• Всяко лице има право на достъп до висококачествени здравни услуги на основата на определяне и спазване на прецизни стандарти.
Според тези стандарти не може да се прави акупунктура 2 пъти дневно. Не се прави електростимулация в зона в което няма чувствителност и от двете страни на главата. Не се използва високоенергиен лазер външно за лечение на парестезия. Не се прави нискоенергиен лазер безразборно дълго след като вече е направено такова лечение с подходяща продължителност и с настройки които д-р Каменова не знаеше преди началото на сесиите.
• Право на безопасност
ТЕНС стимулации в обаластта на лицето (нечувствителна зона) и главата, високоенергиен лазер външно на лицето и два пъти акупунктура на ден говори за чист експеримент или безрасъсдтво от страна на доктора!
• Право на избягване на ненужно страдание и болка
Всяко лице, индивид има право да избягва, доколкото е възможно, страданието и болката във всяка фаза на заболяването си.
Многократния предупреждения за болка, контракции, схващания по време на 12 електростимулации за 2 дни бяха подминати като нещо нормално от д-р Каменова!

Права на пациента (Из Закона за здравето) които смятам за нарушени:
Чл. 81.
(2) Правото на достъпна медицинска помощ се осъществява при прилагане на следните принципи:
1. … качество на медицинската помощ;
2. Зачитане правата на пациента.
Чл. 86. (1) Като пациент всеки има право на:
1. достъпна и качествена здравна помощ;
2. повече от едно медицинско становище относно диагнозата, лечението и прогнозата на заболяването;
3. ясна и достъпна информация за здравословното му състояние и методите за евентуалното му лечение;
4. (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) сигурност и безопасност на диагностичните и лечебните процедури, провеждани по време на лечението му;
5. предотвратяване на болката и страданието по време на лечението му, доколкото е възможно;
6. достъп до медицинската документация, свързана със здравословното му състояние. След увреждане на здравето ми по време на ТЕНС електростимулация на беше издаден документ, който да отрази промените в симптомите и състоянието ми сравнени с тези с които имах преди започване на лечението.
Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента.
Чл. 88. (1) За получаване на информирано съгласие лекуващият лекар (лекар по дентална медицина) уведомява пациента относно:
1. Диагнозата и характера на заболяването;
2. Описание на целите и естеството на лечението, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогнозата;
3. Потенциалните рискове, свързани с предлаганите диагностично-лечебни методи, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства;
4. Вероятността за благоприятно повлияване, риска за здравето при прилагане на други методи на лечение или при отказ от лечение.
Д-р Каменова ме уведоми устно за рисковете свързани с акупунктурата, която бе единственото лечение което тя каза че ще извърши преди началото му. Не съм уведомяван относно нито една от изброените в чл. 88 точки относно добавените в хода на „лечението” нискоенергиен лазер (лява част на брадичка), високоенергин лазер (лява част на брадичка), ТЕНС (ментален форамен и над слепоочието), галванична яка (върху гърба). Рисковете са били свързани с пренагряване на нерви и кръвоносни съдове, отклонение на електричество в съседни тъкани, структури (зъбна пулпа, лигамен), уреждане на мозъка при електростимулция на главата и др.
В случай на спешност информирано съгласие може да бъде дадено устно. При моя случай няма спешност тъй като както заявих по-рано отидох при д-р Каменова без никакви болки в брадичката, устната или зъбите (нервите във пулпата и алвеоларния нерв) или сериозна опасност за здравето и живота ми. Не е имало никаква спешност която да освободи д-р Каменова от задължението да ме уведоми писмено и устно за възможните усложнения и нуждата от толкова много интервенции, да предложи алтернативи и да иска и получи информираното ми съгласие.

Също така в случай на спешност д-р Каменова може да окаже спешна помощ без да иска и получи (устно или писмено) информирано съгласие от мен (чл. 89) само ако моето физическо или умствено състояние не позволяват да дам такова. Заявявам, че съм бил в пълно съзнание преди, по време и след манипулациите с лазера акупунктура, ниско и високоенергиен лазер, електростимулацията в областта на менталния форамен и главата, както и т.н. галванична яка!
Чл. 90. Пациентът може да откаже по всяко време предложената медицинска помощ или продължаването на започнатата медицинска дейност.
(2) Отказът по ал. 1 се удостоверява в медицинската документация с подписи на лицето.
Тъй като д-р Каменова е преценила че ТЕНС електростимулациите (в областта на главата и менталния форамен), външно приложение на високоенергиен лазер в областта на лицето, двукратно провеждне н акупунктура на ден и работа със собствени настройки след вече проведено лечение (по стандартни настройки с който тя не бе запозната преди „лечението”) не изискват писмено и устно информирано съгласие аз съм бил лишен от възможността да откажа предложениете от нея процедури!

Нарушени от д-р Каменова правила за добра медицинска практика в денталната медицина:
• акуратна документация за пациента – д-р Каменова не издаде документ след провеждане на „лечението” си , който да отрази уврежданията , които получих след електростимулация с ТЕНС устройство! Д-р Каменова не притежава копие на на нито един документ с който съм постъпил не лечение или съм направил след увреждането, което получих!
• създаване на възможност за “второ мнение” и отнасяне към друг специалист – след увреждането (загуба на инервация в няколко здрави зъба и венците около тях) което получих след електростимулация ми бе препоръчано да не предприемам никакви мерки защото всичко щяло да отмине до 3 месеца!
• осъзната цена на грижите за здравето – беше ми поисканa сума от 1000 лв за лазерна акупунктура, а в касовите бележки бях таксуван неколкократно за процедура за почистване на пародонтални джобове “LANAP”, която въобще не е била изпълнявана!
• недопускане на себеизтъкването и злоупотребата със заеманата лечебна позиция – след като многократно избягваше да даде обяснение защо се случи увреждането когато бе запитана тя ме заплаши че ще ме помоли да напусна кабинета и! разговора е записан на телефона ми!
Съобразно тези правила лекарят по дентална медицина следва да:
• …зачита правото на пациентите да участват във вземането на решения относно тяхното лечение – това мое право бе незачетено тъй като д-р Каменова не поиска и не получи писмено или устно информирано съгласие за поредица от манипулации.
• …развива и обновява професионалните си знания и умения – това не бива да става на гърба на пациента. Д-р Каменова е известна и сама рекламира сред колеги, студенти и заинтересувани свой „уникални, индивидуални настройки за оптимална стимулация”. Тъй като няма контрол върху настройките които използва нехарактерните увреждания ,който получават пациенти като мен са единственото доказателство!
• …е запознат с границите на професионалната си компетентност – с оглед на уврежданията който получих, мнения на други пациенти за които ви информирах смятам че това лице многократно е прекрачвало тези граници причинявайки и лекувайки увреждания с които колеги невролози или неврохирурзи имат много по задълбочени практически и теоретически познания!
• …бъде почтен и внушаващ доверие – човек който таксува пациент за лечение на пародонтални джобове, което не е извършено е всичко друго , но не и почтен. Човек който уврежда пациент, а го лъже че нищо му няма , но ще му „мине” след 3 месеца. Човек, който плаши пациент че ще го изгони от кабинета си защото е попитал „защо зъбите ми загубиха чувствителност след електростимулацията”…Човек , който предлага на пациент след увреждане на здравето му да му върне парите след издававане на фалшив документ за проведено лечение, което чужд засраховател трябва да уважи…
• …действа своевременно, за да предпази пациентите от рискове, породени от неспазване на правилата за добра медицинска практика - вместо да ме изпрати веднаг при специалист невролог или неврохирург или д ами бъде направено ЯМР, тя ме изпраща вкъщи с молба да чакам 3 месеца за да ми мине, време в което могат да се вземат мерки да бъдат намалени пораженията.
• …не се възползва от професионалната си позиция в отношенията си с пациентите,
• …сътрудничи с колегите си в интерес на пациентите – д-р Каменова не се е свързала с д-р Рая Узунова която проведе лечение с нискоенергиен лазер за да разбере какви настройки са използвани и какви резултати са постигнати. Д-р Каменова нарече колегите си от стоматологичния факултет мижитурки!
Добрата дентална практика включва:
• Адекватна преценка на състоянието на пациента – преди да реша дали да се лекувам при нея д-р Каменова ми каза че състоянието ми е „прогресивно”. След увреждането ми каза че ще се оправия до 3 месеца. След 3 месеца заяви че ще ми трябват 6 месеца, но нищо ми няма. След почти година каза че имам увредени стави, калцифицирани кривоносни съдове, нужда от коронки и т.н. Нищо от това не показва адекватна преценка с оглед мненията на всички други специалисти с които се срещнах!
В практиката си лекарят по дентална медицина трябва да:
• води ясна, коректна, четлива, актуална медицинска документация за пациента – д-р Каменова не счете за необходимо да прочете и направи копие на нито един от документите (снимки, епикризи ) с които я посетих за консултация, а в касовата си бележка дори ме бе таксувала за почистване на пародонтални джобове, лечение което не е било провеждано! Не ми бе издаден документ след увреждането и края на лечението който да разкрива какво се случи след електростимулацията и какви симптоми имах в следствие на прилаганите от нея методи на лечение.
• препоръчва на пациентите изследвания и лечение, които са най-подходящите за тях- не препоръча никакви изследвания след увреждането.
• Лекарят по дентална медицина, ако осъзнава, че способността му да лекува пациентите качествено и безопасно е сериозно компрометирана (поради недостатъчно оборудване или други причини), трябва да отстрани проблема при възможност. Ако не може да се справи сам, трябва да се обърне към подходящата институция или колега - дентален лекар.
Д-р Каменова не препоръча нито един колега стоматолог, невролог, рентгенолог или др лекар след увреждането, което ми причини!
• Същият не трябва да отказва лечение поради страх за собствената личност по медицински показания, а да се вземат необходимите предохранителни мерки. Уплашена от това което се случи по време на електростимулацията д-р Каменова реши да не разкрива сериозността на проблема поради опасение от търсене на съдебна отговорност и връщане на пари заплатени за леченеито.
ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ПАЦИЕНТИТЕ
• Ако пациент, когото лекарят по дентална практика лекува, бъде увреден, трябва незабавно, да се коригира случилото се, да се обясни подробно и бързо на пациента какво се е случило и очакваните краткосрочни и дългосрочни последствия. Същият трябва да предложи извинение или компенсация. Д-р Каменова не обясни какво се е случило след инцидента, не обясни последствията в краткосрочен и дългосрочен план, не предложи извинение или компенсация!
• В случай на медицинско усложнение на състоянието на пациента по вина на лекаря по дентална медицина същият трябва да реагира съгласно разпоредбите на законите и подзаконовите нормативни актове.
• Лекарят по дентална медицина трябва да бъде почтен и точен при работа с медицинската документация, включително при описание на здравните услуги, които предоставя на пациентите. Както вече ви уведомих многократно д-р Каменова издаде касови бележки на ръка в които собственоръчно е написала че е извършила почистване на пародонтални джобове под името „LANAP”.

Нарушения на д-р Каменова от „кодекса за професионална етика на лекарите по дентална медицина”:
Чл. 10.
2. ...съдържат твърдения или намеци за превъзходство на въпросния лекар по дентална медицина пред останалите лекари по дентална медицина, които не подлежат на обективна проверка от обществото;
Д-р Каменова нарече колежките си от „Физиотерапия” ет. 2 в стоматологичния факултет „мижитурки”, защото не са я споменали или препоръчали за моето лечение. На два пъти след увреждането, което получих д-р Каменова обвини директно за увреждането ми колежките си д-р Узунова и д-р Хаджиандонова заявявайки в телефонен разговор „нали помниш как те бяха наджасали с лазера колежките” и по време на 2-ра консултация с „много те бяха прецакали с лазера”. Лекаря извършил екстракцията на мъдреца ми бе наречен „нещастник” и бях попитан „защо не го съдиш” по време на вторати ни среща след увреждането.

Ако цените здравето и живота си и тези на любимите си хора , искате да остареете достойно, да може да се храните до дълбока старост, да целувате децата си без болки, да можете да говорите със семейство си и всички хора, да спестите хиляди левове от лазери и електростимулации топящи венците, овъгляващи нерви и кръвоносни съдове в устанта ви кухана, лице, глава... за нищо на света не посещавайте кабинета на този \"професор\"!

Автор: Лара  |  Дата: 2.05.2016 19:02

Дайте кооринати и да я съдим !

Автор: ALINA  |  Дата: 11.12.2015 11:27

ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СТЪПВАЙТЕ В КАБИНЕТА НА Д0Ц.ЮЛИЯ КАМЕНОВА-ЗЬБОЛЕКАР ,КОЙТО РАБОТИ С ЛАЗЕРНА АПАРАТУРА С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ ,В МРЬСНИЯ СИ КАБИНЕТ,НЕ ВИЖДА ДОБРЕ И ПРАВИ НЕПОПРАВИМИ ПОРАЗИИ НА ЗДРАВИ ЗЪБИ В СЪСЕДСТВО НА ЗЪБИТЕ ОКОЛО ,КОЙТО Е РАБОТИЛА-ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ ЗА ТОВА ВИ МОЛЯ СКЪПИ ПАЦИЕНТИ НИКОГА НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ.НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ ,А ЗА ЗАГУБА НА ЗДРАВИ ТЪКАНИ ,КОЕТО Е БЕЗЦЕННО.

Автор: Теодора  |  Дата: 13.01.2015 22:34

На доцент Юлия Каменова мога да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ. 10години търпях болка в четвърти горен кътник,пролекуван от един некадърен зъболекар-без да запълни докрай каналите. След него още понечетирима негови колеги отваряха, пролекуваха и затваряха, а болката не стихваше. Естествено, лекуваха ме конвенционално. Хора, не отричайте с лека ръка лазера, защото именно той успя да се справи с гранулома на зъба ми, вследствие на недобре запълнените зъбни канали. Срещу 500 лв. доцент Каменова ми спаси зъба. Преди нея дадох на предишни зъболекари горе-долу същата сума, но файда-ЙОК.

Автор: Арония  |  Дата: 28.12.2014 17:54

Много моля за кординати на авторите Коледа, Лари, Саненко

Автор: kristina  |  Дата: 18.07.2014 10:46

1 kabineta e nov i moderno oburudvan [ qvno tova sa stari mneniq ,koito ne vqrva da otide da vidi 8 etaj] 2 vqrno 4e 4asovete izob6o ne se spazvat i se 4aka 4asove.3 ako ne beshe doc Kamenova otdavna nqmashe da imam zabi i trqbvashe da sam s babeshki 4eneta,noblagodarenie na neq ilazera parodontozata mi beshe ovladqna i vencite mi koito bqxa poduti i karvqxa gestoko sega sa v normalno sastoqnie

Автор: Kolega  |  Дата: 30.04.2014 09:46

Tova lice \" doc. Kamenova\" e naistina MOSHENNIK. Kak e vazmojno da se lajat kletite bg pacienti, s parodontalni problemi, privlecheni ot proslovutite lazeri, Che sled tretirane na dgobovete , \" za da se zadarji efektat triabva da se oblekat vsichki ZDRAVI zabi\". Na kakva nauchna obosnovka legi tova \" DOCENTKE\"? Nima ne pomnite pokazaniata za vazstanoviavane na zabi s koroni? Ili ne znaete che marginalnia rub na koronata drazni mehanichno veneca, zadarga placa,a neblagordnite splavi go ocvetiavat i drazniat himicheski, I kato rezultat veneca vposledstvie migrira apikalno ednovremenno s podlejashtia crest. E zashto izobshto gi trtirate s lazer predi tova?
Tova lice e prestapnik,koeto vmesto da pomaga na horata im vzima parite I gi uvrejda,na vsichkoto ot gore prepodava I na studenti. Da ia sprem!

Автор: лари  |  Дата: 21.12.2013 00:08

Доцент Юлия Каменова е ШАРЛАТАН. Тя лекува здрави зъби. Пили и после поразиите са страшни. Бягайте от нея. Трябва да и забранят да практикува и да върне парите на хората които е ОСАКАТИЛА. Моля тези които са пострадали от нея да пишат, време е да я спрем да руши здравето на хората. Пишете и ще подадем жалба срещу нея! След пиленото на зъби, те падат а лечението с лазери....ТОПИ ВЕНЕЦА. Трябва някой да я спре

Автор: rvalakgqpo  |  Дата: 25.04.2012 23:14

yaEKkc , [url=http://zmolqynwbukz.com/]zmolqynwbukz[/url], [link=http://uayyftxtprle.com/]uayyftxtprle[/link], http://zarzslfftudb.com/

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Миете ли зъбите си правилно?

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Както сигурно се досещате, особено важно е да миете зъбите си правилно с подходящи четка и паста за зъби. » Прочети

Няколко малки тайни за здрави и бели зъби

23.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Поне веднъж сте се питали дали няма начин зъбите ви да бъдат по-бели, без да се налага да прибягвате до посещение в зъболекарския кабинет или да обединявате сили с тежката артилерия на химическите продукти, предлагани в аптечната мрежа.

» Прочети

5 стъпки за ефективна защита на зъбите през нощта

30.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Измийте зъбите си с четка и паста преди лягане. » Прочети

Електрическа или традиционна четка за зъби?

3.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 6)

И електрическата, и традиционната четка за зъби има своите качества и недостатъци. » Прочети

Защо профилактика за зъбите?

27.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 9)

Профилактиката – кога, защо и за кого се отнася, когато говорим за здрави зъби?

» Прочети

Здравата усмивка на мама предполага здрава усмивка за детето

10.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 9)

Много пъти е повдиган въпросът за значението на устната хигиена и грижата за зъбите през бременността. » Прочети

Тютюнопушенето и влиянието му върху зъбите, венците и устната кухина

6.06.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 7)

Тютюнопушенето е благоприятен фактор за появата и развитието на пародонтит поради увеличаването на потенциално патогенните бактерии. » Прочети

Меню за бели зъби

29.03.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Зеленчуци в борбата с киселинността – моркови, гъби, спанак, чушки... » Прочети

Да научим детето да се грижи правилно за зъбите си

8.02.2012 / Евелина Арнаутска (Коментари: 0)

Спането с палец в устата, заспиването с биберон или шише, поглъщането на паста за зъби са някои от така наречените лоши навици, които е добре да отстраним още в ранна детска възраст.

» Прочети

Здравите зъби предпазват от пневмония

29.12.2011 (Коментари: 0)

Старателното измиване на зъбите не само предпазва от заболявания, но може и да намали опасността от пневмония, според британски експерти.

» Прочети