ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ИНТЕРЕСНО

Възможно ли е да се самоизлекуваш от рак?

7 декември 2010 12:00 | Коментари: 0
Възможно ли е да се самоизлекуваш от рак?

Във всеки човек е заложен механизъм за оздравяване и регенерация на тъканите. Ако мозъкът даде такава команда, механизмът се включва, отбелязва Dnes.bg.

Туморът е плъх

Иван, сътрудник във фармацевтична фирма, получава „смъртна присъда“, след като лекарите му откриват меланома. Метастазите били в черния дроб, стомаха, белите дробове, костите и дори в мозъка.

Но мъжът не се предал.

Започнал да приема странна смес от 17 витамина. Представял си, че метастазите са плъхове и той ги гони с бейзболна бухалка. След няколко месеца изследванията показали, че почти всички метастази са изчезнали.

Лекарите не вярвали, че причината е във витамините, но да разгадаят тайната на оздравяването също не могли.

„С меланомите наистина понякога се получават загадъчни ситуации“, споделя пред aif.ru руският онколог хирург проф. Алексей Северцев. „Това е най-непредсказуемият рак“.

Някои пациенти рухват, макар да получават най-силните противоракови препарати, други продължават да живеят, без да са провели никакво лечение. Причината може би е в генетичните различия на имунната система при различните хора.

Едно от перспективните направления при лечението на меланомите е имунотерапията. Тя не спасява всички, но  в някои случаи болните живеят дълги години.

Разгадаването на тайната е близо

Причината за толкова различни реакции към заболяването и лечението е предмет на щателно изследване. Защо на едни им върви повече, отколкото на други? Версията за необичайното подсилване на имунната система намира все повече подкрепа сред специалистите.

Смята се, че генът на рака се крие във всеки.

До определена възраст и при определени условия той се блокира от собствените сили на организма. В момента, в който защитата отслабне, раковите клетки започват да настъпват.

Понякога обаче и при най-малкия тласък имунната система се включва в контраатака срещу рака.

Фактите свидетелстват, че понякога са възниквали необясними ремисии, когато организмът е бил атакуван от инфекция, която от своя страна е активирала имунната система на болния. Имунитетът атакувал не само инфекцията, но и раковите клетки.

Да повярваш в приказката

„Във всеки човек е заложен механизъм за оздравяване и регенерация на тъканите. Ако мозъкът даде такава команда, механизмът се включва“, твърди психологът Дмитрий Воедилов. „Когато човек не вярва в добрия изход, се включва противоположният механизъм, този на самоунищожението“.

Нужно е не само да измислиш своята приказка, че ще оздравееш, а наистина да повярваш в нея.

„Не трябва обаче да се поддавате на приказките на шарлатани, които ви обещават да ви излекуват с чудо. Чудото зависи от вас и от лекарите“, добавя още Дмитрий Воедилов.

Между другото

До откриването на антибиотиците съществувал т.нар. мексикански начин за лекуване на рак на млечната жлеза. Болната била заразявана със стафилокок. Тя или загивала, или бактерията унищожавала раковите клетки и жената оздравявала.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРЕСНО:

Романтични поверия за осми март

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Съществуват много поверия, свързани с най-женския празник - осми март. » Прочети

От колко сън се нуждаем в зависимост от годините ни

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Разбира се, кой не иска да знае?! » Прочети

Защо някои пушачи не могат да спрат цигарите?

23.11.2016 (Коментари: 7)

Широко разпространеното мнение, че прекратяването на вредния навик зависи от волята, беше развенчано с новото изследване на американски учени от Северна Каролина.

» Прочети

Ходенето е по-полезно от тичането

10.04.2013 (Коментари: 0)

Добра новина за тези, които предпочитат дългите разходки пред изморителното тичане.

» Прочети

Оплешивяването издава риск за сърцето

Мъжете с оредяваща на темето коса, изглежда, са по-застрашени от сърдечни болести в сравнение със своите връстници с младежки гъста прическа. » Прочети

Колко калории горим в чистене?

27.03.2013 (Коментари: 0)

Повечето жени не си представят, че почистването на дома може да им осигури не само чистота, но и стройна фигура.

» Прочети

Кръвното вреди на зъбите

26.03.2013 (Коментари: 2)

Екип от изследователи от Швеция откриха още една лоша последица от високото кръвно налягане и сърдечните болести – увреждането на зъбите.

» Прочети

Полезно ли е обезмасленото мляко за децата?

25.03.2013 (Коментари: 0)

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че помага за напълняване.

» Прочети

Диня и домати за вечна младост

22.03.2013 (Коментари: 3)

Американски диетолози препоръчват да добавите червените хранителни продукти към ежедневното си меню, за да съхраните младостта си, предаде БГНЕС.

» Прочети

Приспивателните подобряват паметта

16.03.2013 (Коментари: 0)

Приспивателните таблетки могат да помогнат за подобряването на паметта и да открият път към намирането на лекарство срещу деменция, предаде БГНЕС.

» Прочети