Холивудски лифтинг, лазерен СO2 ресърфисинг...

4 октомври 2010 17:00 | Коментари: 0
Холивудски лифтинг, лазерен СO2 ресърфисинг...

Холивудски лифтинг, лазерен СO2 ресърфисинг, Нефертити шия и антицелулитни терапии на основата на шоковите вълни. Това са хитовите процедури за предстоящия сезон в областта на пластичната хирургия и козметичната дерматология, съобщават от „Есте Клиник“.

Холивудският лифтинг, известен още като 3D лифтинг от четвърто поколение, или ендоскопски лифтинг, е изключително нова за България процедура за изглаждане и освежаване на лицето. „Ендоскопският лифтинг е една изключително прецизна операция, която става възможна след навлизането на ендоскопа в пластичната хирургия. Приложима е при пациенти, при които има всички белези на отпускане и изморяване на лицето, но без да има излишък от кожа. Самата интервенция се състои в това, че през минатюрни разрези, скрити в косата, се прониква с камерата на ендоскопа и под контрола на монитор се извършва самата манипулация. Чрез ендоскопския лифтинг се постига освен лифтинг на кожата и подкожните структури и увеличаване на обема в определени зони на лицето“, коментира д-р Ильо Стоянов, пластичен хирург в „Есте Клиник“.

Последните медицински изследвания пък сочат, че инжекции на базата на фосфатидилхолин ефективно разтварят мастните натрупвания под долната челюст, свързани с ефекта на т.нар. „двойна брадичка“. В същото време това не води до неблагоприятни последици и опасни странични ефекти. Изследванията показват, че до 5 инжекции фосфатидилхолин в комбинация с други липолитици, приложени в разстояние на 6 месеца, намаляват количеството мазнини с 50%.

„Резултатите след провеждане на инжекционна терапия са много добри и без усложнения за пациента. При всички пациенти има подобрение на състоянието в дългосрочен план. Усеща се леко парене и оток след всяка апликация. Отокът продължава максимум 7–8 дни. Може да се наблюдава леко зачервяване за около 15 минути, лек дискомфорт и изтръпване, които преминават до половин час“, коментира д-р Радина Денкова, завеждащ сектор „Козметична дерматология“ в клиниката.

Друга иновация в света на естетичната медицина е приложението на CO2 лазер за подмладяване и възстановяване на кожата на клепачите. Очите, или по-точно клепачите, са зона, която е трудна за въздействие с неоперативни методи. Поради естеството на анатомията кожата в тази област бързо се отпуска, появяват се бръчици и видими тъмни кръгове или торбички. Обработката на околоочния контур с СО2 лазер се оказва ефективно и безопасно средство за справяне с проблема. Изследване, проведено от лекари в САЩ, сочи, че след обработване на кожата на клепачите с Active FX CO2 лазер се наблюдава намаляване на бръчките с 60%, а след 6 месеца – с до 80%. „Това е едно ново лечение с голяма удовлетвореност за пациентите, още повече че може да се извърши под местна анестезия. СО2 лазерното лечение може много добре да стегне кожата в тази област, да намали бръчките и да изглади тургура. Необходими са три процедури при определени лазерни параметри, като времето между тях е 2 седмици, а резултатите, които се постигат, са трайни“, добавя д-р Денкова.

Като безспорен лидер в борбата с целулита този сезон се очертават акустичните вълни, или така наречените шокови вълни. Шоковите вълни са всъщност звукови вълни, които предават енергиен импулс на тъканите със скорост от 1500 м/сек, без да ги увредят. Те водят до увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани, без да разрушават клетките, при което се активират метаболизмът на мазнините и липолизата. Шок вълните стимулират микроциркулацията и лимфния дренаж. При тези условия мастните клетки могат бързо да се освободят от мазнини и те да се отстранят от кръвообращението.

Акустичните вълни намират приложение в света на медицината още преди десетилетия за облекчаване на ставни болки и унищожаване на камъни в бъбреците. Едва преди няколко години обаче започват медицинските изследвания за приложението им в битката срещу целулита. Приложението на шковите вълни впрочем не се изчерпва само с лечението на целулит. Шоковите вълни се прилагат и за да се намалят обиколката и нарушението в разпределението на мазнините, при нарушения на метаболизма на мазнините, за подобряване състоянието на кожата след липосукция, при слабост в съединителната тъкан, както и други типове влакнести промени в тъканите.

Днес едни от най-добрите клиники в света и в България прилагат шоково-вълновата терапия за лечение на целулит и други проблеми, свързани с наднорменото тегло.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети