Да подготвим тялото си за есента

3 септември 2010 09:40 | Коментари: 0
Да подготвим тялото си за есента

Колкото и да ни се иска да остане вечно лято, сезоните не забавят своя ход. И с предстоящото идване на есента е добре да подготвим тялото си и душата. Защото настроението в края на лятото пада правопропорционално с живачния стълб на термометрите. С настъпването на първите студове, на които сме свидетели още тези дни, направете преглед на козметиката и средствата за грижа.

Какво трябва да имаме в козметичната чантичка

Възстановяващи и защитни средства

Задължително – възстановяващ и защитен крем. Есенният защитен крем трябва да бъде по-мазен, отколкото този през лятото. Ако ви се налага да сте дълго навън в студено време, кремът трябва да съдържа колкото може повече омазняващи компоненти. И въпреки всичко това трябва да избирате с мярка, защото след като влезете от улицата в топло закрито помещение, той ще се нагрее и ще стане причина за недостиг на кислород в кожата, тъй като порите ще се запушат.

Цялостна грижа

През есента кожата диша много малко, като към това се прибавя и стресът от температурните промени. Естествено от тези вредни влияния тя започва да се изсушава и люспи. Използвайте овлажняващи лосиони и гелове за тяло, а по възможност носете и дрехи от естествени тъкани, вземайте вани с ароматни масла, посещавайте сауна и масаж – като цяло старайте се да проявявате към тялото си повече любов и внимание, отбелязва списанието „Козметика".

Овлажняващите средства се нанасят не по-късно от час преди излизане.

Коригиращата и декоративна козметика също е в помощ на кожата през есента. Хигиеничното или традиционното червило и тоналният крем могат да послужат като защитна бариера, както за преохлаждане на кожата, така и от други вредни въздействия. Основното е козметиката да е подходяща за типа на кожата ви.

Когато вземате вана, не лежете дълго в гореща вода – това води до загуба на кожна влага, а от това кожата се изсушава. Достатъчни са 10-15 минути и не в гореща вода, а в топла – 36-37 градуса.

Престанете да ползвате обикновени и антибактериални сапуни, използвайте по-меки почистващи средства – мляко, душгел, пяна за измиване. Не ползвайте скрап за тяло по-често от веднъж в седмицата.

Да защитаваме и подхранваме кожата с лосиони, гелове, кремове и различни маски е наистина уникално. Но трябва кожата да се подхранва и отвътре и по този начин да получи голяма част от необходимите й подхранващи вещества. "Гощавайте" кожата си с плодове, зеленчуци, протеинови продукти и такива със съдържание на необходимите мазнини, а също използвайте специално витаминно-минерални комплекси.

При покупката на последното, убедете се, че тези продукти са действително ефективни и безопасни, а също така пуснати на пазара от надежден и проверен производител.

Обменните процеси в кожата се подобряват благодарение на употребата на витамини от групата В, еластичност и кадифена гладкост придава витамин А, витамин Е забавя стареенето и снабдява кожата с кислород, калцият укрепва ноктите и косата, магнезият подпомага правилното подхранване на клетките. Това са само част от полезните витамини и минерали, като е добре те да не се употребяват често от консерви и полуфабрикати, а  е препоръчително да са в натурален вид.

През есента кожата се лишава от контакта със свежия въздух, получава по-малко кислород, тъй като прекарваме по-малко време на открито. Кислородът й е необходим, за да диша, а това може да се получи с повече разходки в парка или извън града. В работните дни не пренебрегвайте възможността да се разходите пеша до офиса или до вкъщи, като слезете от автобуса една спирка по-рано.

Кожата на ръцете също се нуждае от засилено подхранване и грижа. По-често поставяйте на ръцете си подхранващи маски и кремове, правете масаж и не забравяйте да носите ръкавици, даже в спокойно, но студено време. През 19-и век истинските лейди са казвали, че нито една уважаваща себе си дама не трябва да излиза на улицата без ръкавици. Може би трябва да се замислим над това и днес ...

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети