ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ИНТЕРЕСНО

Спортувайте според кръвната група

8 август 2010 10:00 | Коментари: 0
Спортувайте според кръвната група

Кръвната група е тайният ключ към стройната фигура. Тя не само определя начина, по който да се храним, но и избора на физическа активност. От кръвната група зависят също изгарянето на калориите, енергията и реакциите на стрес на организма.

За да повишите ефекта на физическите натоварвания, спортувайте според кръвната си група. Ето как:

Спорт при кръвна група 0

Хората с нулева кръвна група реагират незабавно при стрес. При напрегнати ситуации надбъбречните им жлези произвеждат голямо количество адреналин и други хормони, повишаващи енергийния заряд многократно. Ако енергията се използва рационално, т.е. за активни физически натоварвания, напрежението се превръща в позитивни емоции. Редовните и усилени тренировки поддържат емоционалното равновесие и регулират теглото. За да свалят килограми, трябва да се упражняват много интензивно. С повече спорт ще повишат киселинността в мускулната тъкан и ще ускорят изгарянето на мазнините. Отдадат ли се на мързел, рискуват да се поддадат на негативните влияния на стреса и да си докарат безсъние, депресия, намален имунитет и затлъстяване.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група 0, са: аеробика – около 60 минути/3-4 пъти седмично, джогинг – 30 минути/3-4 пъти седмично, силови тренировки във фитнеса 30 минути/3 пъти седмично, плуване – 30-40 минути/3-4 пъти седмично, каране на велосипед – 30 минути/3-4 пъти седмично и др.

Спорт при кръвна група А

Хората с кръвна група А реагират внезапно на първия стадий на стреса (на тревожността) с безпокойство, раздразнителност и хиперактивност. Стресовите сигнали директно нахлуват в нервната система. Организмът се опитва да възстанови равновесието с трупане на мазнини в мастните депа. Ако не се противопоставят на напрежението навреме, увеличават прекалено риска от сърдечносъдови и дори ракови заболявания. Препоръчва се средно интензивна физическа активност.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група А, са: йога – 30 минути/3-4 пъти седмично, разходки сред природата, каране на велосипед – 30 минути/3-4 пъти седмично, плуване – 30 минути/3-4 пъти седмично и др.

Спорт при кръвна група В

Хората с кръвна група В понасят по-леко стреса. Това е така, защото реакциите им са едновременно на интелектуално и на физическо ниво и се балансират. Затова трябва да се правят упражнения, които, от една страна, не изискват голямо количество кислород, а от друга – не натоварват умствената дейност прекалено.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група В, са: бързо ходене – 30-40 минути/3 пъти седмично, източни бойни изкуства – 60 минути/3 пъти седмично, тенис – 60 минути/3 пъти седмично, аеробика – 60 минути/3 пъти седмично, силови тренировки във фитнеса – 30 минути/3 пъти седмично.

Спорт при кръвна група АВ

Хората с кръвна група АВ реагират на стрес по същия начин, както хората от кръвна група А – интелектуално. Затова и препоръките относно характера на физическите натоварвания са същите. Видовете спорт, които предполагат остро съперничество и напрягат нервната система, са им противопоказни. В противен случай организмът ще отслабва и ще се старае да попълни силите си чрез отлагане на мазнини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРЕСНО:

Романтични поверия за осми март

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Съществуват много поверия, свързани с най-женския празник - осми март. » Прочети

От колко сън се нуждаем в зависимост от годините ни

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Разбира се, кой не иска да знае?! » Прочети

Защо някои пушачи не могат да спрат цигарите?

23.11.2016 (Коментари: 7)

Широко разпространеното мнение, че прекратяването на вредния навик зависи от волята, беше развенчано с новото изследване на американски учени от Северна Каролина.

» Прочети

Ходенето е по-полезно от тичането

10.04.2013 (Коментари: 0)

Добра новина за тези, които предпочитат дългите разходки пред изморителното тичане.

» Прочети

Оплешивяването издава риск за сърцето

Мъжете с оредяваща на темето коса, изглежда, са по-застрашени от сърдечни болести в сравнение със своите връстници с младежки гъста прическа. » Прочети

Колко калории горим в чистене?

27.03.2013 (Коментари: 0)

Повечето жени не си представят, че почистването на дома може да им осигури не само чистота, но и стройна фигура.

» Прочети

Кръвното вреди на зъбите

26.03.2013 (Коментари: 2)

Екип от изследователи от Швеция откриха още една лоша последица от високото кръвно налягане и сърдечните болести – увреждането на зъбите.

» Прочети

Полезно ли е обезмасленото мляко за децата?

25.03.2013 (Коментари: 0)

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че помага за напълняване.

» Прочети

Диня и домати за вечна младост

22.03.2013 (Коментари: 3)

Американски диетолози препоръчват да добавите червените хранителни продукти към ежедневното си меню, за да съхраните младостта си, предаде БГНЕС.

» Прочети

Приспивателните подобряват паметта

16.03.2013 (Коментари: 0)

Приспивателните таблетки могат да помогнат за подобряването на паметта и да открият път към намирането на лекарство срещу деменция, предаде БГНЕС.

» Прочети