ВСИЧКО ЗА АНТИОКСИДАНТИТЕ

Антиоксидантите в студените чайове тонизират тялото

13 май 2010 12:52 | Коментари: 0
Антиоксидантите в студените чайове тонизират тялото

Антиоксидантите предпазват тялото от различни заболявания като сърдечносъдови, метаболитни, неврологични и т.н. Ето защо напоследък дори съвременната западна медицина се обърна към традициите на Изтока и упорито лансира идеята за използването на лечебните качества на някои храни и напитки.

За да отговори на нуждите на съвременния човек, компанията Coca Cola разшири портфолиото си от студени чайове с нов продукт - „Nestea Зелен чай с вкус на ягода“. Новата напитка е богата на естествени антиоксиданти, съдържащи се в зеления чай, и е с деликатен и освежаващ вкус на ягода.

Чаените листа, които се използват за производството на новия продукт се отглеждат в плантации в Чолади (Choladi), Индия. Те се берат на ръка и се подлагат на обработка с пара, за да се избегне процесът на ферментация. По този начин се гарантира запазването на най-ценните им съставки - естествените антиоксиданти. За съхраняването на полезните вещества и за отличния вкус на продукта допринасят и най-съвременните технологии, които се използват при неговото производство.

„Nestea Зелен чай с вкус на ягода“ е освежаваща и едновременно с това полезна напитка. Тя ни помага да се грижим по-добре за себе си в напрегнатото ежедневие, без да правим компромиси с вкуса“, сподели Екатерина Андреева, мениджър „Развитие на нови продуктови категории“ в „Кока-Кола ХБК България“.

Новата напитка е без консерванти и оцветители. Тя предлага комбинация от специално подбрани съставки, високо съдържание на естествени антиоксиданти и благотворното въздействие на чая, които помагат в борбата със свободните радикали и по този начин допринасят за подобряване на общото физическо състояние на организма.

„Nestea Зелен чай с вкус на ягода“ в съчетание с разнообразен и балансиран хранителен режим е правилната стъпка към един съвременен и здравословен начин на живот.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Антиоксиданти за отслабване

14.06.2010 (Коментари: 1)

Антиоксидантите са онези съединения, които помагат на организма ни да се справи със свободните радикали. » Прочети

Кафето и чая са богат източник на антиоксиданти

27.05.2010 (Коментари: 0)

Доскоро действието на кафето се свързваше предимно с наличието на кофеин в него. » Прочети

Зеленият чай предпазва от мрачни мисли

24.05.2010 (Коментари: 0)

Възрастните мъже и жени, които пият по 3 чаши топъл или студен зелен чай дневно, са по-малко застрашени от мрачни мисли. » Прочети

Антиоксидантите – вроден защитен механизъм

18.05.2010 (Коментари: 5)

Всички знаят, че кислородът е необходим за човешкия живот и без него не можем да съществуваме. » Прочети

Естествените антиоксиданти са за предпочитане пред таблетките

Антиоксидантите са хранителни съставки, които предпазват човешкия организъм от вредното въздействие на свободните радикали, които са отговорни за развитието на редица сърдечни заболявания, туморни процеси и стареенето.

» Прочети

Зелен чай бори пролетната умора

Ако с усилие вършите ежедневните си задължения и най-смешният виц не може да ви разсмее, най-вероятно ви гони пролетна умора. » Прочети

15 причини да пием зелен чай

30.04.2010 (Коментари: 0)

Чаят е силната страна на Изтока, пише fammspa. » Прочети

Чаят предпазва от рак на яйчниците

Жените, които пият по две чаши черен чай или една чаша зелен чай дневно, са изложени на по-малка опасност да се разболеят от рак на яйчниците. » Прочети