НОВИНИ

Експерт назова най-безвредния алкохол

23 януари 2025 11:00 | Коментари: 0
Експерт назова най-безвредния алкохол

За тези, които не искат напълно да се откажат от алкохола, известният диетолог и експерт по здравето на червата д-р Дарил Джофре споделя своите препоръки за най-добрите и най-лошите алкохолни напитки за цялостното здраве на човека.

Коя напитка не причинява много вреда, но от коя трябва да стоите далеч, разкрива New York Post.

Кой алкохол е повече или по-малко безопасен?

Д-р Джофре разкри, че джинът е любимият му избор за здравословен алкохол. Той обясни, че екстрактът от хвойна е най-малко киселинният алкохол с рН 7, което го прави по-близо до неутрално от по-киселите напитки като вино или бира, които са средно между 3 и 4.

"Това по-високо pH го прави по-щадящ за стомаха и по-малко вероятно да наруши киселинно-алкалния баланс на тялото ви", каза експертът.

Освен това джинът е без захар, "което е от решаващо значение за избягване на вредните ефекти от скоковете на кръвната захар и минимизиране на възпалението."

Въпреки това, не трябва да използвате коктейли на основата на джин, тъй като добавките обикновено съдържат много захар и калории.

Но защо джинът е полезен?

Проучванията показват, че плодовете от хвойна, крайъгълният камък на джина, имат подмладяващи свойства благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти.

Тези антиоксиданти не само укрепват клетките, но също така подобряват притока на кръв и помагат за изхвърлянето на токсините от червата, поддържайки цялостното здраве на храносмилането. Според диетологът на знаменитостите, противовъзпалителните съединения в плодовете на хвойната също са известни с това, че се борят с оксидативния стрес и подобряват здравето на кожата.

Кой алкохол е най-лошият?

Но има лоши новини за ценителите на бирата. Според доктора бирата е най-лошият избор за пиене. Този алкохол ще ви причини силен махмурлук сутрин.

"Бирата съчетава висока киселинност, глутен, захар и странични продукти от ферментацията, което я прави храносмилателна и метаболитна катастрофа", каза той.

Бирата се прави от ферментирали зърна като ечемик, пшеница и царевица. Много от тези зърнени храни съдържат глутен, източник на възпаление, стомашно-чревно дразнене и ужасяващото пропускливо черво.

За тези, които са чувствителни към глутен, бирата ще отслаби чревната лигавица, причинявайки системно възпаление с течение на времето, което е свързано с много хронични заболявания. Процесът на варене също оставя след себе си конгенери, химически странични продукти от ферментацията, които увеличават махмурлука и натоварват повече черния дроб.

Бирата често съдържа консерванти и добавки, които допълнително увеличават възпалението, нарушават здравето на червата и ви карат да се чувствате по-зле на следващия ден.

*Източник: Vesti

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ако сте необвързани: 6 идеи за приятно прекарване на Свети Валентин

13.02.2025 (Коментари: 0)

Свети Валентин е ден, който празнуваме романтичната любов между двама души, но кой казва, че необвързаните не могат да участват в празника със същия ентусиазъм и радост?В действителност, 14 февруари може да бъде перфектният ден да отпразнувате любовта към » Прочети

Никога не вземайте нищо от гробища! Ето защо

13.02.2025 (Коментари: 0)

Гробищата от векове са обвити в мистерия и суеверия, като едно от най-разпространените вярвания е, че вземането на предмети от това място може да доведе до нежелани последици. » Прочети

Линда пусна бонбони на промоция за Св. Валентин - 3 бр. за 8 лв.

13.02.2025 (Коментари: 0)

По случай Деня на влюбените сладкарница "Амели", собственост на съпругата на Кирил Петков - Линда пусна подаръчни кутии с бонбони. » Прочети

Индийски хороскоп за периода от 13 до 28 февруари за всички зодии

13.02.2025 (Коментари: 0)

"Отдaвнa ли мечтaете зa стрaхoтнoтo бягствo? Твoят чaс дoйде! Втoрaтa пoлoвинa нa февруaри ще ви дaде усещaне зa лекoтa, незaвисимoст и свoбoдa. » Прочети

Най-добрите продукти за потискане на апетита

12.02.2025 (Коментари: 0)

Много хора търсят начини да поддържат тегло или да отслабнат без строги диети. » Прочети

Наближава Прошка: Какво задължително се прави?

12.02.2025 (Коментари: 0)

Един от най-големите празници в пролетния календар безспорно е Сирни Заговезни , който се почита и празнува във всички кътчета на България. » Прочети

От днес: Три зодии стават богове на късмета през идните 25 години

12.02.2025 (Коментари: 0)

Известният астролог Василиса Володина сподели своята прогноза за следващите години, като подчерта кои зодии ще изпитат най- голям успех и щастие през следващите десетилетия. » Прочети

Тази подправка подобрява работата на мозъка

11.02.2025 (Коментари: 0)

Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната. » Прочети

Защо и колко време да киснем ядките преди консумация?

11.02.2025 (Коментари: 0)

Диетолозите силно препоръчват накисването на ядките преди консумация. » Прочети