КАК ДА СЕ ПРЕБОРИМ С...  |  ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Топ 10 на най-вредните храни

2 май 2010 13:11 | Коментари: 4
Топ 10 на най-вредните храни

Едни от най-сериозните проблеми, които срещаме в ежедневието, са неправилното хранене и последиците от него. Нездравословното хранене е най-прекият път към затлъстяването, сърдечносъдовите и ендокринните заболявания и проблемите със стомашно-чревния тракт.

Ето и списък с 10-те най-вредни храни за организма:

1. Дъвчащите и желираните бонбони - освен че в тях има големи количества глюкоза, те са пълни и с различни химикали като оцветители и стабилизатори.

2. Чипсът - вредни са всички видове (както царевичните, така и картофените), защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Подсладените газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

4. Шоколадовите вафли и бисквити - в тях има твърде много калории и химия.

5. Кренвиршите и саламите - човек никога не знае какво точно има в тях, често са пълни с различни отпадъчни продукти в месопреработвателната промишленост.

6. Мазните, тежки меса - ускоряват процеса на стареене на клетката и способстват за появата на сърдечносъдови заболявания.

7. Майонезата - много калоричен продукт, който съдържа изключително голямо количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генномодифицирани продукти.

8. Макароните - изделията за бързо приготвяне са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

10. Спиртните напитки - дори в малки количества пречат на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това те съдържат и много калории.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (4)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: чики  |  Дата: 2.08.2010 08:50

никой няма да умира от глад, просто има един период на адаптация от две седмици и ако успееш да устискаш на изкушението после ти е по-лесно

Автор: dodo  |  Дата: 5.05.2010 08:50

И в крайна сметка, какво да ядем?! Или освен да започнем да пасем трева, ама то и тя е вредна, и въздуха, който дишаме и той е вреден. Що не вземем да легнем и да мрем накрая от глад, най-добре... >:(

Автор: koko  |  Дата: 5.05.2010 02:16

По-долния коментар,с изключение на това,че е лошо да не си физически активен,е неверен.Простотите въглехидрати,ако човек приема 50% протеини и 50% прости въглехидрати и яде повече от гугутка - тогава затлъстяването и високата кръвна захар,както и лошия обмен ще дойдат на секундата.Цял живот съм спортист

Автор: 1m1  |  Дата: 2.05.2010 16:13

50% от написаното по горе е пълна глупост,кое точно е вредното на въглехидратите като точно те са основен източник на енергия за организма може би само за хората които не си вдигат дупето от стола или леглото по цял ден,за физически активните хора точно простите въглехидрати са наи полезни освен за възстановяването на организма и за потдържането на метаболизма (бърз).наи доброто съотношение 50 на 50 въглехидрати към протеини + задължително плодове и зеленчуци

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Три хранителни продукта, които пречат на дамите да отслабнат

16.01.2017 (Коментари: 0)

Хормоните влияят върху всички процеси в човешкия организъм, включително и отслабването. » Прочети

30% от шестгодишните британчета с наднормено тегло

14.12.2012 (Коментари: 0)

В последната година от началното училище 30% от британчетата страдат от наднормено тегло или затлъстяване, показва статистика на един милион деца в Англия.

» Прочети

Кашу и бадеми вместо месо

Орехите, бадемите или кашу са добър заместител на месото по време на коледните пости. » Прочети

Соята – добър източник на протеини

Според Организацията по прехрана и земеделие към Организацията на обединените нации в световен мащаб търсенето на хранителни стоки ще нарасне с около 70% до 2050 г. » Прочети

На диета съм, а не отслабвам...

2.12.2010 / Мария Цветкова (Коментари: 3)

Внимавате какво хапвате, спазвате диета, тренирате, а килограмите не се топят... » Прочети

Край на йо-йо ефекта

25.11.2010 (Коментари: 4)

Датски учени определиха идеалния режим за избягване на затлъстяването и на ефекта йо-йо, стана ясно от изследване, направено в осем европейски страни.

» Прочети

Хранене през зимата – с какво да внимаваме

24.11.2010 / Мария Цветкова (Коментари: 0)

Сезонните плодове и зеленчуци на пазара се сменят, с което се променят кухнята и начинът ни на хранене. » Прочети

Сезонното хранене

28.10.2010 / Галин Петков (Коментари: 2)

Нищо чудно, че бабите и дядовците ни са постигали дълголетие. » Прочети

За по-добро хранене

19.10.2010 / Doctoronline.bg (Коментари: 0)

За постигане на добро здраве на храносмилателната система допринася придържането към препоръките за здравословно хранене, което означава оптимален прием на хранителни продукти от петте основни групи храни: зърнени и картофи (доставят въглехидрати, влакнини, витамин В, минерални вещества); » Прочети

56% от българите са с наднормено тегло

13.10.2010 (Коментари: 0)

Високо кръвно налягане и диабет от втори тип са двете опасни заболявания, които дебнат всеки човек с наднормено тегло. » Прочети