НОВИНИ

Как да разпознаем фалшивите мъжки обещания

31 май 2023 09:00 | Коментари: 0
Как да разпознаем фалшивите мъжки обещания

"Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая" – общо взето това е манифестът в началото на всяка една връзка.

Двамата сте влюбени, светът изглежда като прекрасно място, правите смели планове, споделяте си най-интимните страхове и надежди, доверявате се един на друг, но най-вече – говорите и си обещавате какви ли не неща.

От "аз никога няма да те нараня” до "ще бъда винаги с теб” и какво ли още не.

Разбира се, да си влюбен е чудесно, но това неминуемо те прави доста загубен и наивен. Също така винаги се случва, че единият от двамата е по-влюбен и по-доверчив от другия. Доста често това сме именно жените.

На нас ни харесва да чуваме красиви думи, обещания, сладки приказки. Това е част от природата ни и генерално в това няма нищо лошо, до момента, в който не започне да вреди.

Кога се случва това? Когато реалността започне рязко да се разминава от приказките.

Той говори едно, обещава щедро, уверява те в намеренията и обещанията си, мед му капе от устата и казва точно нещата, които искаш и имаш нужда да чуеш. Ти си казваш, че трябва да му имаш доверие, ето той така добре обяснява, говори, това има значение, нали? Мъжете спазват думите си, пък и не е малко, че изобщо е изрекъл тези невероятни неща.

Главата ти се замайва, сърцето ти ускорява ритъм и ти си прехвърляш на ум едно след друго всички разтапящи неща, изречени от него.

Проблемите обаче не закъсняват и в един момент, колкото и да не ти се иска да го признаеш, забелязваш, че действията му не се покриват с думите.

Тук жените допускаме една огромна грешка – започваме да оправдаваме и извиняваме, без дори човекът на среща да го е поискал.

Причината е много проста – не ни се иска да си признаем разочарованието. Той е празнословец и явно ще ни разочарова, но ние не сме готови за това. Не искаме да приемем истината, не искаме да признаем наближаването на неминуемата катастрофа, а отчаяно сме се хванали в надеждата ни за щастие и любов.

Колкото по-рано приемем фактите и спрем да се заблуждаваме, толкова повече болка и унижение ще си спестим. Защото няма нищо по-съсипващо от това да се молиш на някой да си спази обещанията към теб или да те обича.

Затова съберете всичката си смелост и себеуважение, и твърдо заявете, че или той започва да спазва казаното, или ще му дадете свободата да си намери друга да му вярва на глупостите.

Това, разбира се, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено когато човек е влюбен. Но винаги трябва да поставяме на първо място себе си, заедно със собствените си чувства и да се борим за щастието си. А това често включва да разпознаем вредителите в живота ни и да ги елиминираме. Затова действайте навреме, преди отровата на празните обещания да е унищожила сърцето ви. 

Нищо не говори по-силно от действията, затова се фокусирайте върху тях, а не празните думи и обещания. Не е лесно да се борим за щастие, но и не заслужаваме някой да ни ограбва от него. Затова смело напред към истинските чувства, доказани на практика и далеч от глупавите празнословия и кухи обещания, пише Една.бг.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети

Има ли пестициди в доматите? Ето как да разберем

22.04.2024 (Коментари: 0)

Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети

Ето кои са най-верните мъже от зодиака

22.04.2024 (Коментари: 0)

Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети

Зеленият лук – букет от ползи за здравето

21.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети