НОВИНИ

Ето какво създава визуален бардак в дома

19 март 2023 13:00 | Коментари: 0
Ето какво създава визуален бардак в дома

Организацията на пространството не е просто хоби на писателите, които пишат книги за домашния комфорт. Това си е цяла наука, която не всеки може да разбере от първия път. 

Да въведете абсолютен ред и чистота в жилището си не е лесна задача. За щастие, тя може да бъде постигната, започнете ли да боравите правилно с вещите. 

Има предмети, които визуално създават "творческа бъркотия" само с присъствието си в помещението. Затова или трябва да се научите незабавно да ги връщате по местата им, или да се отървете от излишното навреме. Само тогава престоят в апартамента ще стане много по-приятен. 

Ето кои предмети създават хаос и визуален безпорядък в дома ви:

Колекция от сувенири

Когато е на почивка, почти всеки човек иска да вземе със себе си възможно най-много сувенири за спомен. И започва да купува всякакви тематични дрънкулки.

След като бъдат показани на всички приятели и роднини, тези предмети или стоят на секцията, смесени с подобни сувенири от други места, или, ако говорим за магнити, висят на хладилника. Именно те са в големи количества, особено ако не се вписват в цялостния дизайн на интериора и създават визуална бъркотия.

Затова е по-добре следващия път, като спомен от пътуването, да вземете не обикновени фигурки, а картини. Те не претрупват пространството толкова много.

Мръсна посуда 

Разбира се, мръсните съдове няма как да бъдат пропуснати в този списък. Дори една неизмита чиния, лежаща на дъното на кухненската мивка, вече предизвиква асоциации с бардак и немарлив собственик. Още по-лошо е ако тенджерата или тигана стоят с дни на котлона.

Създайте си навика да миете чиниите веднага, за да спестите време и да поддържате дома си чист. 

Сушилка за дрехи

Всички, които нямат възможност да простират на открито, използват обикновена сгъваема сушилка. Тази вещ е изключително полезна и незаменима. Но почти винаги създава усещане за безпорядък. 

Когато чорапи, бельо и куп други дрехи висят из стаята като знамена, това определено няма да придаде красота на дома ви. Със сушилник стаята винаги изглежда някак разхвърляна.

Не искате в апартамента ви да цари бъркотия? Тогава просто приберете прането веднага щом изсъхне!

Безпорядък в банята

Банята е отделен свят, в който понякога човек може да се изгуби. 

Между другото, именно банята е отговорна за самочувствието на обитателите на апартамента. Ако всички кутийки и шишенца са поставени по местата си, ваната и мивката са чисти, килимчето е пухкаво, а помещението ухае приятно, това говори, че собствениците отделят много време, за да се грижат за себе си.

Обратната ситуация намеква за ниско самочувствие на обитателите и желанието им да се слеят с тълпата.

Кутии от техника

Едно е да съхранявате картонените кутии и кашони от техниката, защото гаранционният срок не е изтекъл, а съвсем друго е да затрупвате с тях цялото пространство наоколо. 

На някои хора сърце не им дава да се разделят с тях и картонът започва да се трупа в някой ъгъл на стаята, в килера или под леглото, създавайки хаос и неподредена среда.

Играчки

И тук, както при сувенирите – ако имате деца, е важно да следите какво се случва с играчките им, защото те моментално превземат пространството и създават бъркотия. И преди да успеете да се обърнете, дрънкалките и кубчетата ще бъдат навсякъде - на масата в хола, в кухнята и в коридора.

За да предотвратите това, организирайте отделен кът за тяхното съхранение. И винаги карайте детето си да разчиства след себе си.

Между другото, разпръснатите играчки за животни също натоварват пространството и създават визуален безпорядък. 

Обувки в коридора 

Повечето хора са свикнали толкова много с обувките в коридора, че дори не им обръщат внимание. За съжаление, разхвърляните мръсни обувки силно натоварват пространството.

Входното антре и коридорът са първите неща, които виждаме, влизайки в къщата. Ако в тях цари хаос, интуитивно изглежда, че такова ще е положението и в останалите стаи. И често се случва точно така, пише jenata.blitz.bg

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети