Учени създадоха шоколад, водещ до отслабване
Почитателите на шоколадовите изделия вече няма да изпитват угризения, че прекаляват с какаовото изкушение. Учени измислиха шоколад, помагащ за отслабване. Необичайното лакомство, наречено „Лола“, съдържа химически вещества, които потискат глада, като същевременно запазват питателния вкус на традиционния шоколад.
Единственият му недостатък е леко зеленикавият цвят, дължащ се на необичайните съставки, които помагат за топенето на килограми. Шоколадът съдържа хранителната добавка спирулина, микроскопично водорасло с високо съдържание на нутриенти като витамин А и В12, които помагат за сваляне на килограми.
Испанският производител на шоколада – Cocoa BIO, съобщава също така, че наличието на специални аминокиселини създава усещане у консуматорите, че не са гладни, и ги предпазва от прекаляване.
Шоколадът съдържа също така аминокиселината фенилаланин, която стимулира пептидния хормон холецистокинин, подтискащ глада. „Лола“ не съдържа холестерол и подпомага храносмилането.
От Cocoa BIO съобщават, че шоколадът е 100% натурален и е направен от биологично какао от Перу и Санто Доминго. Лакомството беше показано за първи път на международно изложение на шоколадови изделия в Мадрид през ноември миналата година.
16.01.2017 ()
Хормоните влияят върху всички процеси в човешкия организъм, включително и отслабването. » Прочети
14.12.2012 ()
В последната година от началното училище 30% от британчетата страдат от наднормено тегло или затлъстяване, показва статистика на един милион деца в Англия.
» Прочети
5.12.2010 ()
Орехите, бадемите или кашу са добър заместител на месото по време на коледните пости. » Прочети
5.12.2010 ()
Според Организацията по прехрана и земеделие към Организацията на обединените нации в световен мащаб търсенето на хранителни стоки ще нарасне с около 70% до 2050 г. » Прочети
2.12.2010 / Мария Цветкова ()
Внимавате какво хапвате, спазвате диета, тренирате, а килограмите не се топят... » Прочети
25.11.2010 ()
Датски учени определиха идеалния режим за избягване на затлъстяването и на ефекта йо-йо, стана ясно от изследване, направено в осем европейски страни.
» Прочети
24.11.2010 / Мария Цветкова ()
Сезонните плодове и зеленчуци на пазара се сменят, с което се променят кухнята и начинът ни на хранене. » Прочети
28.10.2010 / Галин Петков ()
Нищо чудно, че бабите и дядовците ни са постигали дълголетие. » Прочети
19.10.2010 / Doctoronline.bg ()
За постигане на добро здраве на храносмилателната система допринася придържането към препоръките за здравословно хранене, което означава оптимален прием на хранителни продукти от петте основни групи храни: зърнени и картофи (доставят въглехидрати, влакнини, витамин В, минерални вещества); » Прочети
13.10.2010 ()
Високо кръвно налягане и диабет от втори тип са двете опасни заболявания, които дебнат всеки човек с наднормено тегло. » Прочети