НОВИНИ

Кога да НЕ поръчваме риба и морски дарове в ресторанта?

7 август 2022 09:00 | Коментари: 0
Кога да НЕ поръчваме риба и морски дарове в ресторанта?

Лятото е и най-предпочитаното време за обикаляне по ресторанти, защото в жегата и в атмосфера на релакс едва ли  дори най-добрите домакини имат желание да се въртят около печката, а и не е никак трудно да се намери причина да се "почерпите". Има обаче някои вътрешни тайни, които може да не ви харесат, но са добър съвет за всички бъдещи поръчки.

Никога не поръчвайте морски дарове в понеделник

Ако сте любители на рибата или морските дарове, тогава трябва да знаете, че най-лошият ден за поръчка е понеделник. Повече от 80% от ресторантите, дори тези на морето, не доставят прясна риба в първия ден от седмицата, а предпочитат да похарчат останалата от уикенда. Освен това, ако сте се спрели на ястие, пържено в олио, най-вероятно ще получите риба, пържена в старо олио.

Ето защо е за предпочитане да изчакате вторник и други дни от седмицата за морски деликатеси, казва известният готвач Антъни Бурдейн пред Glamour. Той съветва никога да не се поръчват морски дарове в ресторант, който е на повече от 30 километра от морето, и смята това за логично, тъй като тази риба е предимно замразена и затова е твърде скъпа и не толкова вкусна.

Къде какво да хапнем

За предпочитане е да посещавате ресторант, който е специализиран в определена кулинарна област. Например, кебапчииницата е логичният избор да си напълните стомаха с вкусни кебапчета или пържоли, в италиански ресторант с паста и пица, а в китайски ресторант с азиатски специалитети... Причината за това е, че тези храни и продуктите в тях "вървят" най-много и са най-пресни. Освен това, готвачите вероятно не са толкова опитни в приготвянето на други ястия, така че освен от качеството, бихте могли да останете разочаровани и от вкуса на храната.

Измийте си ръцете след като докосвате менюто

Менютата, които се дават на гостите, никога не се почистват, така че са развъдник на бактерии. Затова, след като го прелистите и изберете с какво да си доставите удоволствие на стомаха, е добре да си измиете ръцете, казват сервитьорите. Ако менютата не изглеждат толкова мръсни, че да всяват паника, ще ви убеди скорошно американско изследване, според което в менюто има средно около 185 хиляди бактерии. Нито солниците, нито оливерниците са прекалено чисти, затова е добре да ги пипате със салфетка.

Тоалетната е огледало на кухнята

Санитарният възел във всеки ресторант е добър показател за това как изглежда кухнята, убедени са експерти. За да прецените чистотата на ресторанта, просто отидете до тоалетната. Ако е мръсна и неподредена, само си представете как изглежда кухня, която гостите не могат да видят, пише Reader's Digest.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети