НОВИНИ

COVID-19 може да предизвика импотентност

16 май 2021 16:21 | Коментари: 1
COVID-19 може да предизвика импотентност

Американски лекари допускат, че новият коронавирус ограничава мъжката потентност и това е още един аргумент в подкрепа на имунизирането срещу COVID-19, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".

Коронавирусната инфекция уврежда кръвносните съдове, включително и тези, които кръвоснабдяват мъжкия полов орган.

Изследвания под електронен микроскоп са установили частици от новия коронавирус в проби от тъканта на пениса на двама пациенти, прекарали COVID-19 и развили импотентност след инфекцията, която ги порази 6-8 месеца преди изследването.

Последващи изследвания установили увреждане в кръвоносните съдове на половите органи на пациентите в сравнение с други двама мъже с еректилна дисфункция, които не са боледували от COVID-19, съобщиха авторите на изследването в публикация в сп. "Уърлд джърнъл ъв менс хелт".

"Установихме, че вирусът засяга съдовете, които кръвоснабдяват пениса и причинява еректилна дисфункция", каза старши изследователят д-р Ранджит Рамасами, директор на програмата по репродуктивна урология в медицинското училище "Милър" на университета на Маями. "Кръвоносните съдове са с увредена функция и не са в състояние да доставят достатъчно кръв за ерекция".

Рамасами прави сравнение с увреждането на белите дробове, бъбреците и мозъка при пациенти с COVID-19.

"Смятаме, че пенисът се засяга по същия начин. Не смятаме, че това е временен ефект, той може да е постоянен", каза Рамасами.

Единият от двамата пациенти от проучването прекарал тежък Ковид-19 и бил две седмици в болница, като не страда от хронични заболявания. Другият пациент преболедувал COVID-19 сравнително леко, но получил запушване на артерии и високо кръвно налягане след заразяването с новия коронавирус.

Има основания да се смята, че COVID-19 би засегнал мъжете по този начин, като се вземе предвид способността му да възпалява и уврежда кръвоносните съдове, каза д-р Аш Теуари, който ръководи катедрата по урология в медицинско училище "Айкан" в Маунт Синай, Ню Йорк. Той обаче съветва мъжете да не изпадат в паника, преди да са направени още задълбочени изследвания по темата.

 
Източник:БТА
 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Ники  |  Дата: 16.05.2021 20:34

Ваксините ще ги направи импотентни не някво фалшиво вирусче

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Успешно начало на м. май за тези зодии

Астрологията откроява четири зодиакални знака, за които началото на новия месец обещава изключителни емоции. » Прочети

По-полезен ли е замразеният хляб?

Според публикации в TikTok замразяването на хляба го прави по-здравословен. » Прочети

Няколко важни супер ползи от оцета

Повечето домакини са свикнали да използват оцета за готвене, не подозирайки, че този продукт има още няколко разновидности. » Прочети

Финансов хороскоп за м. май

Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. » Прочети

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните. Вижте какво НЕ се прави

Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети

Пухкав козунак на конци по рецептата на баба

В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски празници - Възкресение Христово. » Прочети

Късметлийските дни през май за всяка зодия

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Велики четврътък - най-важният ден от Страстната седмица. Какво НЕ се прави

Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица и първият преди празника Възкресение Христово, в който според традицията се боядисват яйца. » Прочети