НОВИНИ

Нови 3 живота отне COVID-19 у нас, 81 пък пребориха коронавируса

14 април 2020 10:12 | Коментари: 0
Нови 3 живота отне COVID-19 у нас, 81 пък пребориха коронавируса

Още трима души с коронавирус у нас са починали, а общият брой на заразените вече е 695. Това съобщиха от Националния оперативен щаб, цитирани от Нова ТВ

И тримата починали са с придружаващи заболявания. В София е издъхнал мъж на 86 години, с хронична бъбречна недостатъчност, хронична мозъчно-съдова недостатъчност и артериална хипертония. Той е бил настанен в "Пирогов".

Другите два смъртни случая са от Смолян - мъж на 85 години с белодробна болест, диабет и сърдечно-съдово заболяване също и 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет, артериална хипертония и сърдечна недостатъчност.

За последното денонощие има 19 нови случая на заразени с коронавирус. Деветима от тях са приети в болница. Броят на излекуваните също нараства и те вече са 81. 

„Увеличението на заразените е с 2,8 %, в сравнение с предишния ден. Активни са 581 души. От новите заразени 14 са в София -  в Александровска болница – двама, в „Токуда“ – един, в Инфекциозната болница – един и 10 амбулаторни. В Стара Загора има нови четирима заразени – двама мъже и две жени. В Благоевград има нов случай на мъж, който е с двустранна пневмония", обясни началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Седем или осем деца са с коронавирус. Те са без сериозни увреждания. Детето на една годинка, което е най-младият пациент, е клинично здраво, но стои в болница, защото не можем да потвърдим, че е изчистено от вируса“, каза още генералът. 

От медицинския персонал с COVID-19 са заразени 37 души. „Имаме още една болна акушерка на 43 години от Центъра за спешна медицинска помощ в София“, каза още Мутафчийски.

28 от общо 334 изследвани в Банско са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи на брифинга главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. И допълни, че с активна в момента инфекция са само трима души.

След вдигането на карантината в града започна масовото тестуване на жителите. На PCR тестове трябва да бъдат подложени 1000 души.

За да бъде постигната тази цел, сега идеята е в процеса по тестуването да бъдат включени и личните лекари - така ще може да се изследват повече хора,  каза още Мутафчийски. Генерал Мутафчийски благодари на Американското посолство, което е дарило 6000 PCR теста.

 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

16.04.2024 (Коментари: 0)

Политически спекуланти всяваха паника, предричайки хиляди мигранти от Австрия, но върнатите в България се оказаха само 69. » Прочети

Махнете тези вещи от дома си, за да не останете стара мома!

16.04.2024 (Коментари: 0)

Всички искаме уютен и приветлив дом, който ни помага да се отпуснем и да се наслаждаваме на живота. » Прочети

Две зодии с тотален успех във всичко до дни

16.04.2024 (Коментари: 0)

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време, твърдят астролозите. » Прочети

Китайската диета топи до 5 кг за седмица

15.04.2024 (Коментари: 0)

Китайците са отявлени страстни любители на разнообразното хранене, но изненадващо рядко са пълни. » Прочети

Пак ще ни боли глава! Магнитни бури връхлитат днес и утре

15.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 15 и 16 април. » Прочети

Д-р Емилова: Това модно лекарство за отслабване може да доведе до рак!

15.04.2024 (Коментари: 0)

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване. » Прочети