НОВИНИ

Защо се нуждаем от време за себе си

11 април 2020 11:05 | Коментари: 0
Защо се нуждаем от време за себе си

Колкото и забързан начин на живот да живеем, в един момент ни се налага да спрем. Всеки от нас приема по различен начин уединението. В зависимост от своя темперамент, навици и психика. В тази статия ще се опитаме да разкажем защо е важно човек периодично да остава с мислите си и какво може да постигне с това привидно лесно (без)действие.

 

Време за равносметка

Имате ли усещането, че обществото ни постоянно бърза за някъде? Вие също? Имате много задължения, не остава време за семейството, заринати се с безкрайни задачи в офиса. Иска ви се да имате повече от едно денонощие, за да свършите всичко. Дните минават един след друг неусетно и това продължава с години. Случва се така, че оставате сами, но не знаете какво да правите с това време, а единственото пространство, с което разполагате е собственото ви жилище. Успокоите се и направете така, че времето да работи за вас. Помислете си за това, което искате да правите с живота си. Направете си план, използвате ума и възможностите си и слушайте вътрешния си глас.Това време е само ваше, оползотворете го..

 

Преминете към действие: реализирайте мечтите си

Винаги сте мечтали да създадете собствен онлайн бизнес, да напишете книга или просто да научите ново умение. Сега е вашият момент, не губете време. Възможностите да се развивате за безброй. За вдъхновение ще споделим, че според статистика на Tennis Warehouse 80% от професионалните тенисисти предпочитат да играят соло, сред тях са Серена Уилямс, Надал и Джокович. Вероятно това е причината коефициентите за залагане да са в тяхна полза. Тези знаменити спортисти са следвали мечтите си и все още отделят почти цялото си време като инвестират в самите себе си. Последвайте ги и след направения план преминете към действие. Ще видите как времето лети неусетно, а вие ще сте изпълнение с вдъхновение и нови надежди. П.С. Не забравяйте да се наслаждавате на процеса.

Помислете за здравето си

Ако сте започнали да работите упорито по своите идеи, вероятно пак сте пребегнали към старите навици с „burn out-a”. Не прегрявайте, това е вашата мечта и тя ще се реализира рано или късно. Времето, което инвестирате за себе си, е точният момент да помислите за вашето здраве. Отговорете си на следните въпроси: Спите ли достатъчно?, Кога и колко пъти ядете? Помислете за тялото си и ще видите как настроението ви и тонусът, ще се подобрят. А всички знаем, че здравите хора са по-трудоспособни и по-енергични. Осъзнайте колко са важни навижите за вашия живот, защото никой няма да го направи вместо вас.

Медитирай

След като сте помислили за тялото си, време е да направите нещо за вашата психика. Умствените процеси, които настъпват в човешкия ум всеки ден, могат да бъдат уморителни. Ето защо предлагаме медитацията като един от най-ефективните методи срещу стреса. Интересен факт за възпитанието в източния свят е, че основано на мълчанието. Будизмът учи на самоусъвършенстване чрез медитация. Неслучайно този начин на мислене е допаднал на много стойностни личности: Стив Джобс е медитирал всеки ден преди да започне деня си, Селинджър се справя с постравматичния стрес след Втората световна с медитативни практики. В началото няма да бъде лесно, но ако имате желание да се освободите от всичко ненужно, да се обновите, ще постигнете много по-лесно целите си.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети

Има ли пестициди в доматите? Ето как да разберем

22.04.2024 (Коментари: 0)

Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети

Ето кои са най-верните мъже от зодиака

22.04.2024 (Коментари: 0)

Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети