НОВИНИ

Дадоха официално ново име на коронавируса, пикът му идва до дни

12 февруари 2020 09:10 | Коментари: 1
Дадоха официално ново име на коронавируса, пикът му идва до дни

Пикът на епидемията в Китай, предизвикана от новия коронавирус, водещ до нов тип пневмония, се очаква в средата на месец февруари, предаде БТА.

Агенцията цитира прогнозата на ръководителя на специалната комисия на Държавния комитет по въпросите на здравеопазването на КНР Чжун Наншан.

"Понастоящем е трудно да се предскаже преломния момент на епидемията, но той най-вероятно ще настъпи в средата на месец февруари", заяви Чжун Наншан. Китайският вирусолог участва в телемост между действащата на терен група медици, работещи в град Ухан, първоначалното огнище на епидемията, и лекари, който се подготвят да ги заместят в по-късен етап.

Огнището на новата епидемия, предизвикана от вируса 2019-nCoV беше регистрирано в големия китайски град Ухан в края на 2019 година.

Световната здравна организация обяви извънредно положение в международен мащаб, като я характеризира като епидемия с многобройни огнища. Извън пределите на Китай бяха констатирани заразявания в 24 страни. Китайските власти потвърдиха над 1000 смъртни случая.

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) съобщи в Женева, че новият коронавирус ще се нарича официално Covid-19, предадоха световните информационни агенции.

Това наименование ще замени неофициалното 2019-nCoV, дадено на вируса временно след появата на болестта. То е избрано, така че да е лесно за произнасяне и да не стигматизира една държава или население, подчерта генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Тедрос Гебрейесус обясни и съкращението - "co" означава корона, "vi" - вирус, "d" - болест (desease на английски език). Числото 19 обозначава годината, когато се е появил вирусът - 2019.

Първата ваксина за вируса Covid-19 може да е налична до 18 месеца, добави Гебрейесус.

Около 400 учени от цял свят участват в двудневна научна конференция на СЗО, която има за цел да ускори разработването на лекарства и ваксини срещу новия коронавирус.

Германия потвърди днес още два случая на коронавируса в южната провинция Бавария. С това общият брой на заразените в най-населената държава в Европа достигна 16, съобщи Ройтерс.

Двата нови случая са свързани със заразяването на служители на компания за авточасти.

Компанията съобщи миналия месец, че китайски служител е дал положителни проби за вируса, когато се е върнал в Китай след посещение в централата край Мюнхен. Служителят явно е заразил свои германски колеги.

Британски бизнесмен, предал коронавируса на още десетина души, най-вече във френските Алпи, заяви днес, че напълно се е възстановил, предаде Франс прес.

Стив Уолш, жител на Хоув в Англия, се заразил с вируса по време на конференция в Сингапур.

На връщане за Великобритания той отседнал за няколко дни в зимен курорт във френските Алпи, където заразил няколко други британци. Петима от тях били хоспитализирани във Франция, а един - на испанския остров Майорка.

След като се върнал във Великобритания, Уолш заразил най-малко още пет души с коронавируса, включително двама лекари. Един от тях работи в болница в Брайтън, която е затворена.

"Дължа благодарности на Националната здравна служба за помощта и грижите. Напълно се възстанових и мислите ми са с тези, които са се заразили с коронавируса", заяви Уолш в комюнике от лондонската болница, където все още се намира под карантина.

Той каза, че се е свързал със здравните власти, веднага щом осъзнал, че се е заразил с коронавируса.

"Те ме посъветваха да стоя изолиран в болничната стая, въпреки липсата на симптоми, а след това да стоя изолиран в дома си". "Докато се потвърди диагнозата, бях настанен в изолирано отделение в болницата, където все още се намирам, като предпазна мярка, а семейството ми също беше помолено да остане изолирано", каза той.

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Linda Mark  |  Дата: 18.02.2020 12:47

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ

Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем

Те предлагат всички видове категории заем, които те

Краткосрочен заем (5_10 години)
Дългосрочен заем (20_40)
Заем за медиен срок (10_20)
Те предлагат заем като
Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем .......
Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес
Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н.
Имейл .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети