НОВИНИ

Д-р Кунчев: Няма специфично лечение срещу nCoV, очакваме измами за цярове

9 февруари 2020 10:24 | Коментари: 4
Д-р Кунчев: Няма специфично лечение срещу nCoV, очакваме измами за цярове

Mасовата истерия по болестта от Китай у нас стигна и до гадателките. Появиха се обяви, че врачки лекуват коронавирус с бяла магия. В последствие се оказаха неверни.

„Не мога да кажа, че съм в шок. Това е извадка от наше предаване. Отдолу пише с какво се занимавам, какъв ритуал пускам. Отгоре е лепнато нещо, което не ми приляга на мен”, разказва маг Радилена.

„Стотици хора умират някъде, лекуват се. Не мога да си позволя такъв жест. Никъде не съм твърдяла или казала. Аз уважавам мнението на хората. Никой не би си позволил да се гаври с животите на хората”, смята още тя.

Маг Радилена преглъща думите, че е „шарлатанка”, въпреки че я обиждат. Тя разкри, че не прави магии, а ги разваля. Маг Радилена има диплома от Международна асоциация „Феномени” и се води парапсихолог.

 „Масовата истерия минава всякакви граници и от това страдаме ние, защото много по-трудно можем да осъществим реалните ефективни мерки. При мен на ден пристигат между 10-15 запитвания. Опитваме се да дадем информация на всички, но създаването на такава нездрава атмосфера трови живота на хората и с нищо не помага за справяне със ситуацията”, заяви в студиото на „Събуди се” главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Има почва за притеснение – трябва да се вземат необходимите мерки и ние го правим, както и колегите от Европа. Възникването на нов щам винаги е събитие, защото не познаваме качествата му. Ако той е много патогенен и лесно се придава между хората, разбира се, това е заплаха. Ако говорим за коронавирусите, този не е първият – третият е, който ни изненадва. Има основание за притеснение, защото се разви много по-бързо и засегна много хора”, смята той.

„Китайските колеги бяха много открити този път. Много бързо споделиха информацията, която имаха за генетичния код на вируса. В момента всички големи лаборатории работят по създаването на ваксина и лечебни препарати. Смятам, че в кратки срокове ще ги имаме, но те са между два и три месеца, поне”, обясни Кунчев.

„Специфично лечение и ваксина срещу коронавируса няма. Всеки, който твърди друго, е откровено казано лъжец и се опитва да направи пари на гърба на хората. Очаквахме и телефонните измамници да започнат да звънят и да предлагат подобни решения”, добави още здравният инспектор.

Според Кунчев конспирациите за възникването на коронавируса не са истина. За него ясно е показано възникването на вируса, дало начало от пазара за диви животни в Ухан.

"Не е изключено, но е малко вероятно да има втора грипна вълна. Не мисля, че тази година ще има. Разликите в епидемиите от грип преди и днес е, че тази година например, сегашната грипна епидемия дойде с 10-дневно закъснение", поясни Кунчев.

Той добави, че втората разлика в грипните епидемии е, че и по-засегнатата група тази година бяха младите хора и малките деца на възраст между 5 и 14 г. В пъти по-висока е била заболеваемостта при тях, отколкото при възрастните хора. 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (4)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: hopkinson lance  |  Дата: 11.06.2020 13:04

Добър ден,

Имате ли нужда от необезпечен заем?
Отказано ли ви е заем от банката?
Имате ли нужда от заем, за да решите финансовия си проблем?
Ако е така, имате късмет, защото моята компания отпуска заеми в рамките на ограничен срок, независимо от финансовото ви състояние или кредитната си история. Ако се интересувате, можете да се свържете с нас по имейл чрез hopkinsonloan@outlook.com.

Благодаря.

Автор: 3% спешно предложение за заем  |  Дата: 4.06.2020 22:52

Здравейте

Имате ли нужда от заем или сте отхвърлили банката си преди това, това е възможността, която сте търсили. Ние предлагаме както търговски заем, бизнес заем, студентски заем или всеки заем по ваш избор при 3% лихва. Заинтересованите лица трябва да се свържат с нас на адрес

Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
Имейл: easyloanfirm20@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

С Най-Добри Пожелания,
Дерек Дъглас
easyloanfirm20@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Автор: Derek Douglas  |  Дата: 4.06.2020 22:51

Здравейте

Имате ли нужда от заем или сте отхвърлили банката си преди това, това е възможността, която сте търсили. Ние предлагаме както търговски заем, бизнес заем, студентски заем или всеки заем по ваш избор при 3% лихва. Заинтересованите лица трябва да се свържат с нас на адрес

Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
Имейл: easyloanfirm20@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

С Най-Добри Пожелания,
Дерек Дъглас
easyloanfirm20@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Автор: Linda  |  Дата: 18.02.2020 12:51

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ

Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем

Те предлагат всички видове категории заем, които те

Краткосрочен заем (5_10 години)
Дългосрочен заем (20_40)
Заем за медиен срок (10_20)
Те предлагат заем като
Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем .......
Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес
Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н.
Имейл .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Две зодии с тотален успех във всичко до дни

16.04.2024 (Коментари: 0)

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време, твърдят астролозите. » Прочети

Китайската диета топи до 5 кг за седмица

15.04.2024 (Коментари: 0)

Китайците са отявлени страстни любители на разнообразното хранене, но изненадващо рядко са пълни. » Прочети

Пак ще ни боли глава! Магнитни бури връхлитат днес и утре

15.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 15 и 16 април. » Прочети

Д-р Емилова: Това модно лекарство за отслабване може да доведе до рак!

15.04.2024 (Коментари: 0)

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване. » Прочети

Рецепта за баница-пица, в която всички у дома ще се влюбят

14.04.2024 (Коментари: 0)

Баница-пица внася разнообразие в домашната кулинария, поради това толкова бързо започна да се налага, но и да се харесва от българите. » Прочети

Само 6 секунди, за да поддържате любовта си жива!

14.04.2024 (Коментари: 0)

За да се засили връзката и симпатиите между партньорите, трябва редовно да се целувате поне шест секунди, каза психологът Джон Готман. » Прочети

Никога не слагайте огледалото на това място! Иначе ви чакат болести и бедност

13.04.2024 (Коментари: 0)

Колкото и да не ви се вярва, човек трябва да подхожда много отговорно към избора на мебели за дома си. » Прочети