КАК ДА СЕ ПРЕБОРИМ С...  |  ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Как да влезем във форма след зимното залежаване и преяждане

6 март 2010 19:48 | Коментари: 1
Как да влезем във форма след зимното залежаване и преяждане

Идва пролетта, а с нея и по-леките дрехи, които без никакво съчувствие разкриват няколкото качени килограми. През зимата всички преяждаме и се залежаваме пред телевизора, а това се отразява зле на самочувствието ни. Единият начин за решаването на проблема е да минаваме покрай огледалото със затворени очи. Другият - да ги отворим широко, да се вземем в ръце, да раздвижим крака и да прочистим хладилника от висококалоричните продукти.

За да сме в добро настроение и преизпълнени с енергия, трябва да ядем по-често, но предимно плодове и зеленчуци, не се уморяват да повтарят лекарите. И добавят, че поемането на витамини А, С и Е под формата на здравословна храна или таблетки е почти задължително, ако искаме бързо да се възстановим след поредицата от зимни празници.

Свежият въздух и пролетното слънце са от особена важност за тонуса. Затова разходките са задължителни, колкото и да не ни харесва шляпането в кишата или дъжда. Простудата е приемливо извинение за целодневна прегръдка с радиатора вкъщи, само ако помещението се проветрява по-често и завесите (щорите) останат дръпнати, за да влиза повече слънчева светлина.

Зимната депресия е често срещано явление. Затова не се отпускайте в сънливо настроение. За известно време ограничете алкохола и наблегнете на минералната вода и прясно изцедените сокове. Черният и зеленият чай могат да подпомогнат отслабването, защото стимулират обмяната на веществата и разграждането на мазнините, напомнят диетолозите. Според тях една от първите стъпки към влизането във форма е намаляването на солта. Така тялото няма да задържа вода и по-лесно ще се отърве от натрупаните вредни вещества в организма.

Актрисите и певиците винаги са били еталон за външен вид, ако не броим Бритни Спиърс и още няколко звезди в творческа криза. Колкото и да се стараят пластичните хирурзи, без внимателно отношение към менюто нищо не би се получило.

През последните години Дженифър Анистън например успя да свали около 10 кг от теглото си - не само напук на Брад Пит и Анджелина Джоли. Закуската на звездата от сериала „Приятели“ включва само едно яйце, пълнозърнест хляб и кисело мляко. На обяд си похапва салата, а за вечеря си поръчва риба или пиле. Дженифър не слага нищо в устата си след 19 ч и избягва белия хляб, макароните и ориза. Максимата й е: „Яж 90% полезна храна, с останалите 10% си угаждай“.

Дженифър Лопес влиза във форма с диета, подобна на „Саут Бийч“. Певицата се храни по три пъти на ден, като избягва въглехидратите и набляга на протеините и витамините. Много рядко, но все пак на закуска тя похапва филийка с масло или парче сладкиш с кафето. Но тренировките за нея са задължителни, особено ежедневното тичане по пътечката.

Най-интересен е случаят с Рене Зелуегър, на която й се наложи на два пъти да качи и да свали 15 кг от теглото си заради ролята на Бриджит Джоунс. По време на този период актрисата си повтаряла: „Дано само сърцето ми издържи на холестерола, който си вкарвам!“. Носителката на „Оскар“ се подлагала на ежедневни тренировки и стриктни диети, за да не изпадне тялото й в шок от резките промени в теглото. И днес продължава да се занимава с йога, танци и джогинг. Но като процедура с най-добър ефект за фигурата определя изкачването на стъпала. Достъпно и евтино.

Калориен указател

100 г сирене
- козе 364 ккал
- овче 326 ккал
- краве 305 ккал
- извара 103 ккал
- кашкавал 388 ккал

100 г колбаси
- шунков 365 ккал
- наденица 239 ккал
- луканков 467 ккал
- кренвирши 315 ккал
- хамбургски 274 ккал

100 г плодове
- ягоди 30 ккал
- тиква 45 ккал
- грозде 71 ккал
- портокал 80 ккал
- лимон 35 ккал

100 г зеленчуци
- чушки 27 ккал
- моркови 43 ккал
- маслини 115 ккал
- кисели краставички 47 ккал
- зелен фасул 31 ккал

Други продукти
- 1 филия ръжен хляб 55 ккал
- 200 г пуканки 764 ккал
- 1 с. л. конфитюр 86 ккал
- 100 г майонеза 334 ккал
- 1 ч. л. мед 32 ккал

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: супермаркет  |  Дата: 24.03.2015 18:20

Това е една невероятна статия.Тук давате доста полезни съвета за това как да влезнем във форма.Макар, че скоро идват и Великденските празници, където също ще хапваме малко повече или както обичам да казвам - като не виждали храни. Ще има голямо месене на козунаци и това допълнително затормозява организма ни.Режима, който показвате тук има всичко нужно като хранително за нашето тяло, за да имаме сили и енергия, но за добра форма най доброто решение е спорта.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Три хранителни продукта, които пречат на дамите да отслабнат

16.01.2017 (Коментари: 0)

Хормоните влияят върху всички процеси в човешкия организъм, включително и отслабването. » Прочети

30% от шестгодишните британчета с наднормено тегло

14.12.2012 (Коментари: 0)

В последната година от началното училище 30% от британчетата страдат от наднормено тегло или затлъстяване, показва статистика на един милион деца в Англия.

» Прочети

Кашу и бадеми вместо месо

Орехите, бадемите или кашу са добър заместител на месото по време на коледните пости. » Прочети

Соята – добър източник на протеини

Според Организацията по прехрана и земеделие към Организацията на обединените нации в световен мащаб търсенето на хранителни стоки ще нарасне с около 70% до 2050 г. » Прочети

На диета съм, а не отслабвам...

2.12.2010 / Мария Цветкова (Коментари: 3)

Внимавате какво хапвате, спазвате диета, тренирате, а килограмите не се топят... » Прочети

Край на йо-йо ефекта

25.11.2010 (Коментари: 4)

Датски учени определиха идеалния режим за избягване на затлъстяването и на ефекта йо-йо, стана ясно от изследване, направено в осем европейски страни.

» Прочети

Хранене през зимата – с какво да внимаваме

24.11.2010 / Мария Цветкова (Коментари: 0)

Сезонните плодове и зеленчуци на пазара се сменят, с което се променят кухнята и начинът ни на хранене. » Прочети

Сезонното хранене

28.10.2010 / Галин Петков (Коментари: 2)

Нищо чудно, че бабите и дядовците ни са постигали дълголетие. » Прочети

За по-добро хранене

19.10.2010 / Doctoronline.bg (Коментари: 0)

За постигане на добро здраве на храносмилателната система допринася придържането към препоръките за здравословно хранене, което означава оптимален прием на хранителни продукти от петте основни групи храни: зърнени и картофи (доставят въглехидрати, влакнини, витамин В, минерални вещества); » Прочети

56% от българите са с наднормено тегло

13.10.2010 (Коментари: 0)

Високо кръвно налягане и диабет от втори тип са двете опасни заболявания, които дебнат всеки човек с наднормено тегло. » Прочети