Червеното вино не позволява на човек да наддава на килограми
Червеното вино помага при диети. Или иначе казано, съставките му не позволяват на човек да наддава на килограми, посочва EmaxHealth.
"Може би това обяснява факта, че по време на ваканция изглеждаме толкова, добре, въпреки че се отдаваме на кулинарни специалитети на местата, които посещаваме", казава Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора. Авторът основава твърденията си на много изследвания, разкриващи ролята на ресвератрол-антиоксидант, който се намира в изобилие в червеното вино.
Освен другите полезни свойства, които притежава, този антиоксидант пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак.
Изследване от 2008 г. в Германия, показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини. Принципно виното не съдържа калориите, които имат захарта на останалите напитки.
При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването, цитиран от bgnes.