СЪВЕТИТЕ НА ЗДРАВКО

Как да спим добре докато сме болни

17 януари 2017 16:28 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
Как да спим добре докато сме болни

Когато човек е настинал му е много неприятно през деня, носът му постоянно тече и трябва да си носи кърпичка, кашля, киха, усеща болки в гърлото.. През нощта не е по-леко. Дори можем да кажем, че става още по-трудно и неприятно. Ние ще Ви дадем съвети как сънят да е нормален през тези дни.

Преди да заспите, се поглезете с чаша горещ чай с мед и лимон. Това ще облекчи болките в гърлото и ще Ви затопли. Топлият душ също върши подобна работа.

Можете да си направите и промиване с разтвор от круша и канела.

Добре е да ползвате овлажнител за въздух през тези дни, в които сте болни, за да можете да дишате по-добре.

Осигурете температура на стаята да бъде 19 градуса, за да можете да се отпуснете и да заспите по-лесно. Трябва да знаете, че когато температурата се понижава, тялото се подготвя за режим сън.

Ако гърлото не Ви дава мира и тези методи не помагат, Ви съветваме да смесите 2 супени лъжици канела с 2 лъжици мед и лимонов сок. Тази смес е чудодейна!

Желаем Ви приятни сънища!

Източник: jenite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.