Пуйка с кестени за празничната трапеза

Днес ще Ви приготвим една много вкусна рецепта за печена пуйка с кестени. Не само американците са привилегировани да я хапват! Вижте я!
Нужни са Ви:
1 цяла пуйка, приблизително 3 кг.
250 грама пилешки дробчета
120 гр. черен дроб
400 гр. кестени
60 грама орехи
1 глава лук
60 гр. хляб
1 яйце
25 мл. мляко
50 грама чисто масло
2 супени лъжици коняк
сол, черен пипер, индийско орехче
Обелете и нарежете лука на дребно и го запържете за 2-3 минути в тиган заедно с 15 гр. масло. Добавете нарязаните на дребно пилешките дробчета, посолете и овкусете с черен пипер и запържете за малко.
След това в купа сипете дробчетата, орехите и кестените и ги омесете.
В друга купа сложете хляба да се накисне в млякото. След това го отцедете и го сложете в друга купа, в която предварително сте разбъркали яйцето, индийското орехче и 2 супени лъжици коняк. Добавете сол и черен пипер и объркайте всичко това.
Време е да напълним пуйката с двете различни смеси. Сложете я да се пече в тава във фурна, предваритено загрята на 180 градуса.
Печете пуйката около час.. Чакането определено си струва! Приятен апетит!
