ИНТЕРВЮТА

Съвети от хомеопата д-р Весела Попова за това как да не се разболяваме и да се чувстваме добре през есента

1 декември 2016 12:30 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 7
Съвети от хомеопата д-р Весела Попова за това как да не се разболяваме и да се чувстваме добре през есента

Есента е един от най-трудните за преодоляване сезони. Казвам Ви го от личен опит. През есента аз съм унила, енергията ми е занижена и го няма като че ли онзи живец в мен. Сигурна съм, че есента се отразява по този начин и на много от Вас. Ето защо се свързах с хомеопата д-р Весела Попова, за да ни разкаже как да се справим с този сезон, с настинките и да се подготвим за зимата. Тя е завършила 1-ви Московски медицински институт, работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Практикува класическа хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Дипломиран HDT терапевт, нутрициолог, ЕFТ, MR, MBR.

Ето ги и съветите й!

Здраве, есен и хомеопатия

Здравето е дар, но се нуждае от постоянна грижа! Есента е удивителен сезон. Природата се подготвя за зимата много красиво. Едновременно с това има огромно изобилие от природни дарове, от които ние също да се възползваме. Много пациенти предпочитат индивидуалния, холистичен подход при лечението си. Хомеопатията, както и другите алтернативни методи, могат много добре да се съчетават с алопатичната терпия, ако се провежда такава. Холистичният подход от друга страна се ръководи от това кое за дадения пациент е най-важно в момента като проблем и как може да се разреши по най- подходящ начин за конкретния човек. Като хомеопат и холистичен лекар винаги препоръчвам и предпочитам профилактиката с природни методи за засилване на имунната система и подготовка за студените зимни дни.

Често ме питат има ли в хомеопатията лекарства за превенция на вирусни инфекции и грип? Хомеопатията като наука се базира на определени закони и отчита индивидуалните симптоми, които са различни и уникални за всеки отделен човек. Подобен ефект има добре подбраното индивидуално лекарство, наричано още конституционално. То се определя след събиране на подробна анамнеза с отчитане на много фактори като наследственост, вредни влияния, потискащи лечения и др. Подбрано според момента и състоянието такова лекарство може да стимулира имунитета и реактивността на човек и така да да го постави на по-високо енергийно ниво за устойчивост към инфекции. Най-добрият съвет в случая е да посетите вашия хомеопат, ако скоро не сте го правили.

Откъде е добре да започнем?

Науката все повече отчита важността на стомашно-чревния тракт за общото здраве. Много изследователи смятат, че поддържане здравето на червата и възстановяване на цялостта на чревната бариера е една от най-важните цели на медицината през 21 век.В края на месец октомври беше проведена ХІ-та конференция на Асоциацията на лекарите хомеопати в България с тема "Автиомунни заболявания и хомеопатия". На форума присъстваха много авторитетни български и международни специалисти, обсъждаха се въпроси и се сподели опит в лечението на тези изключително актуални и социално значими заболявания. И една от важните теми беше връзката на храненето, хранителната непоносимост, възпалението с влошеното здраве на хората и децата в частност.

Какво да правим есенно време?

На първо място е необходимо да запазим топлината в тялото. Билковите чайове от лайка, липа, мащерка са чудесни загряващи напитки, а вечер за разтоварване и добър сън лавандулата и мащерката са най-доброто приспивателно. Шалът и шапката са чудесен аксесоар при вятър и влага. За по-лека адаптация към преходния сезон и превенция срещу вируси помагат витамини Ц, Е, А, Д, ненаситените мастни киселини, както и някои специфични имуностимулатори, като водораслите, пчелното млечице, бъзака, шипката, ехинацея и прополис. Те не само повишават имунитета, но и действат добре на раздразнената понякога от вирусите стомашна лигавица. Разбира се, най- добрия вариант е да са препоръчани според индивидуалните нужди и особености на човека. Това е сезон през,който е необходимо да се погрижим за далака и стомаха според китайската медицина.

Знае се, че през есента се обострят състояния свързани с гастрити и язви. Необходимо е да се намали консумацията на сурова и "хладна храна”като салати и да се премине на повече топла, готвена храна, особено топли течности като супа. Кореноплодните зеленчуците са най- полезни за този сезон, заедно със зелето и тиквата. Хомеопатията също дава доста варианти за терапия на подобни оплаквания. Природата ни е дала за всеки сезон всичко, което ни е необходимо. Другите органи, за които е необходимо да се погрижим са бъбреците. Топлите крака и кръст за най-добрата профилактика за това.

Знаем, че мислите могат да ни разболеят, но могат и да ни излекуват. Това е пряко свързано с хипоталамуса, който е главен диригент в процесите на адаптация към нови условия. Хипоталамусът превръща нашите мисли в емоции чрез химически реакции и отделяне на хормони, които могат да ни направят щастливи или нещастни, тоест създават се усещанията. С намаляването на деня може да ни налегне по-често лошо настроение, депресия, тъга. Преумората се усеща по-силно в този преходен сезон, докато организма се нагоди към ниските температури. Усеща се по-голяма нужда от сън и да се скриеш на топло. От друга страна движението като спорт или разходка в планината може чудесно да противодейства на тези тенденции и често се пренебрегва в градския живот.

Какви мерки да вземем, ако все пак вече има симптоми на настинка и грип?

Хомепатията предлага много варианти, от които най-познат от рекламите е осцилококцинум – но при първите симптоми на грип! Добре действат също и Ехинацея, Инфлуенцинум, Гелсемиум, Бриония, Беладонна. Какво ще препоръча хомеопата, зависи от симптоматиката и особеностите на организма на пациента.

Има доста информация вече в интернет, често противоречива и объркваща. Доста обяснявам на пациентите защо и как давам лечението. Организирам и курсове за "Търсещи родители – здравето холистично и хомеопатично" точно с тази идея, да се даде правилната информация, да се разбере как лекува хомеопатията и какво можем да очакваме, както и докъде може да се самолекуваме в остри състояния. Голям проблем напоследък е масовото самолечение и приемане на лекарства както стандартни, така и хомеопатични.

Какви предимства имат алтернативните методи пред конвенционалната медицина?

Алтернативните методи имат много по-малко странични действия от тези на конвенционалната медицина. Но трябва да се има предвид, че ако нямат ефект до 2-3 дни, е необходимо да се обърнем към лекар. За съжаление, наи-честата практика в подобен случай е да се предписват антибиотици. При вирусни инфекции, това няма особен смисъл в повечето случаи, само още повече потиска имунитета и убива заедно с"лошите”и "добрите” бактерии.

Винаги съм търсила баланса и се придържам към принципа на Хипократ: "Primum non nocere" ("Преди всичко не вреди")! Това означава да намериш най- бързия, мек и траен начин да помогнеш като използваш всичко, което помага, без да отричаш онова, което не познаваш.

Доброто настроение и топлината ги носим в нас!

Източник: jenite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (7)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: POLKlj rtrfd MM  |  Дата: 8.09.2021 10:21

ПРОЧЕТЕТЕ МОИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА
Казвам се Патриша Мартинс, самотен родител, преди съпругът ми да ни остави толкова много дългове, бях толкова объркана и разочарована как да платя огромен дълг. Един ден, докато обикалях интернет, попаднах на свидетелство (Pedra Gonçala) за това как JOSE LUIS му е помогнал с кредита. И така, кандидатствах за заем от 85 000 евро за 5 години от компанията по нейната поща (joseluisloans@gmail.com). Нека светът знае какво е направено за мен, за моя най -голяма изненада, за по -малко от 48 часа заемът ми беше одобрен с лихва от 2%. Сега уредих дълга на съпруга си и започнах собствен живот и бизнес. Току -що изпълних обета си. Така че, ако искате някакъв вид заем от поне 2%, свържете се с JOSE LUIS на нейния имейл
(joseluisloans@gmail.com)

Автор: luyhg  |  Дата: 8.09.2021 07:15

ПРОЧЕТЕТЕ МОИТЕ СВИДЕТЕЛСТВА
Казвам се Патриша Мартинс, самотен родител, преди съпругът ми да ни остави толкова много дългове, бях толкова объркана и разочарована как да платя огромен дълг. Един ден, докато обикалях интернет, попаднах на свидетелство (Pedra Gonçala) за това как JOSE LUIS му е помогнал с кредита. И така, кандидатствах за заем от 85 000 евро за 5 години от компанията по нейната поща (joseluisloans@gmail.com). Нека светът знае какво е направено за мен, за моя най -голяма изненада, за по -малко от 48 часа заемът ми беше одобрен с лихва от 2%. Сега уредих дълга на съпруга си и започнах собствен живот и бизнес. Току -що изпълних обета си. Така че, ако искате някакъв вид заем от поне 2%, свържете се с JOSE LUIS на нейния имейл
(joseluisloans@gmail.com)

Автор: Pesho  |  Дата: 13.07.2021 11:16

ops<b>test

Автор: Dr, Benjamin Owen  |  Дата: 30.06.2021 13:27

ЗДРАВЕЙТЕ
Изпадате ли в затруднение с неплатени сметки и не знаете кой път да отидете или къде да се обърнете? Какво ще кажете за намирането на реномирана фирма за консолидация на дългове, която може да ви помогне да намалите месечните вноски, така че да имате достъпни възможности за погасяване, както и място за дишане, когато дойде края на месеца и сметките трябва да бъдат платени? ®Capital Managements Inc ™ е решението за вашето финансово нещастие. Ние предлагаме всички видове заем, вариращи от $ 5,000.00 до $ 533,000,000.00USD с ниска лихва от 2% и продължителност на заема от 1 до 35 години, за да върнем заема сигурно и необезпечено. Нашите заеми са добре застраховани за максимална сигурност е наш приоритет. Водещата ни цел е да ви помогнем да получите услугите, които заслужавате. Нашата програма е най-бързият начин да получите това, от което се нуждаете, набързо. Моля, намалете плащанията си, за да облекчите натоварването на месечните си разходи, като се свържете с нас на следния WhatsApp: +19292227023 Имейл drbenjaminfinance@gmail.com

Предупреждение за оферта за кредит за всички! Имате ли финансови проблеми и имате нужда от спешна кредитна / финансова помощ? Или се нуждаете от заем, за да стартирате / увеличите бизнеса си или да закупите мечтаната къща. ВЗЕМЕТЕ ВАШЕТО МОМЕНТАЛНО ОДОБРЕНИЕ НА КРЕДИТ НА 100% ГАРАНТИРАНО ДНЕС БЕЗПЛАТНО КРЕДИТНОТО Ви ОЦЕНКА. drbenjaminfinance@gmail.com
Уебсайт на Capital Managements Inc: https://capitalmanage-inc.com/

Автор: Bryan Stefan  |  Дата: 21.05.2021 08:56

Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Предлагаме заем от 3% лихва за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и си сътрудничим. отпускаме дългосрочен заем за максимум 2 до 50 години.

Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да изплатите дълга си, да създадете бизнес или по друга причина? Ако е така, моля свържете се с нас за заем.

Тази оферта е за сериозни хора.

Ако се интересувате, моля свържете се с нас чрез: Имейл: bryanstefanloanfirm@gmail.com
WhatsApp: +919654763221

Ние сме сертифицирани,
надежден, ефективен, бърз и динамичен.

На Ваше разположение,
Брайън Стефан
bryanstefanloanfirm@gmail.com

Автор: harrson  |  Дата: 7.02.2020 05:18

ГОТОВНО МОЕТО Свидетелство, ДОБРИ ДЕН МОИТЕ ЛАТВИЦИ

ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ КРЕДИТ ДА КУПУМ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОКАЗАНА Кредитна фирма на Ranner. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ.
(Citybankloan123@gmail.com)
Казвам се Катика. Аз съм от лаундж. Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща
всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая
от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички
надеждата ми беше загубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от
приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това
тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем
имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи
заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих
точно както тя ми каза, кандидатствах с тях на имейл: (citybankloan123@gmail.com) Никога не вярвах, но се опитах и &#8203;&#8203;на моя
най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам,
отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем
компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде,
Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат
 (citybankloan123@gmail.com) те никога няма да ви провалят, и
животът ви ще се промени както мина. Бързо се свържете (citybankloan123@gmail.com) днес и вземете заема от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.
 Уверете се, че се обърнете към фирмата на градската банка за заема, защото получих заема успешно от тази компания без стрес.

Автор: katica  |  Дата: 6.02.2020 19:21

Заем Жозе Луис, Ние предоставяме парични заеми от 5000 до 50000 евро, 50000 до 300 000 евро при годишна ставка от 2% за всяко лице.
Ако имате нужда от помощ, моля, кажете ни безкраен стрес от плащането.
  изпратете ни имейл на (joseluisloans@gmail.com)

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТА:

Тайните на красивата фигура – интервю с д-р Анна Йорданова Йорданова

26.01.2012 / д-р Мария Цветкова (Коментари: 13)

Защо трябва да се борим с наднорменото тегло?

» Прочети

За фалшивите очила, лошата зрителна култура и липсата на профилактика

20.07.2011 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 14)

„Пазате се от очила ментета“, „Подлагайте се на редовни очни прегледи“ и прочее съвети могат да се открият в интернет пространството. Затова ние, от DoctorOnline, и специалистите от Оптики „Фокс“ решихме да разясним подробно каква е опасността от носенето на очила ментета и защо е важно редовно да посещаваме офталмолог. » Прочети

За несгодите на българския стоматолог

7.06.2011 / Галин Петков (Коментари: 11) чуй аудио

Новият председател на УС на БЗС д-р Борислав Миланов е завършил през 1988 г. » Прочети

Българката става все по-болна. Зачестяват случаите на рак на маточната шийка

2.06.2011 / Галин Петков (Коментари: 15)

Д-р Николай Генов е практикуващ акушер-гинеколог в медицински център „Панацея“ в София. » Прочети

Кой ни защитава като пациенти

21.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 27) чуй аудио

Евгения Адърска – считана за един от създателите на Националната пациентска организация. » Прочети

Какво значи да си пациент у нас

18.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 10) чуй аудио

За диалога между пациентските организации и институциите. » Прочети

Българин стана председател на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания

5.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 5) чуй аудио

Станимир Хасърджиев е председател и основател на Националната пациентска организация, както и на организацията за борба с хепатита – „Хепасист“. » Прочети

Не много скъпо и здравословно

1.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 7) чуй аудио

Мая Петрова е психоналитик в уелнес център New Energy. » Прочети

Повече за депресията – интервю с д-р Г. Хранов

3.02.2011 / Мария Цветкова (Коментари: 5)

Д-р Георги Хранов е обещаващ млад лекар, учен и преподавател. » Прочети