ИНТЕРВЮТА

Съвети от хомеопата д-р Весела Попова за това как да не се разболяваме и да се чувстваме добре през есента

1 декември 2016 12:30 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 25
Съвети от хомеопата д-р Весела Попова за това как да не се разболяваме и да се чувстваме добре през есента

Есента е един от най-трудните за преодоляване сезони. Казвам Ви го от личен опит. През есента аз съм унила, енергията ми е занижена и го няма като че ли онзи живец в мен. Сигурна съм, че есента се отразява по този начин и на много от Вас. Ето защо се свързах с хомеопата д-р Весела Попова, за да ни разкаже как да се справим с този сезон, с настинките и да се подготвим за зимата. Тя е завършила 1-ви Московски медицински институт, работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Практикува класическа хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Дипломиран HDT терапевт, нутрициолог, ЕFТ, MR, MBR.

Ето ги и съветите й!

Здраве, есен и хомеопатия

Здравето е дар, но се нуждае от постоянна грижа! Есента е удивителен сезон. Природата се подготвя за зимата много красиво. Едновременно с това има огромно изобилие от природни дарове, от които ние също да се възползваме. Много пациенти предпочитат индивидуалния, холистичен подход при лечението си. Хомеопатията, както и другите алтернативни методи, могат много добре да се съчетават с алопатичната терпия, ако се провежда такава. Холистичният подход от друга страна се ръководи от това кое за дадения пациент е най-важно в момента като проблем и как може да се разреши по най- подходящ начин за конкретния човек. Като хомеопат и холистичен лекар винаги препоръчвам и предпочитам профилактиката с природни методи за засилване на имунната система и подготовка за студените зимни дни.

Често ме питат има ли в хомеопатията лекарства за превенция на вирусни инфекции и грип? Хомеопатията като наука се базира на определени закони и отчита индивидуалните симптоми, които са различни и уникални за всеки отделен човек. Подобен ефект има добре подбраното индивидуално лекарство, наричано още конституционално. То се определя след събиране на подробна анамнеза с отчитане на много фактори като наследственост, вредни влияния, потискащи лечения и др. Подбрано според момента и състоянието такова лекарство може да стимулира имунитета и реактивността на човек и така да да го постави на по-високо енергийно ниво за устойчивост към инфекции. Най-добрият съвет в случая е да посетите вашия хомеопат, ако скоро не сте го правили.

Откъде е добре да започнем?

Науката все повече отчита важността на стомашно-чревния тракт за общото здраве. Много изследователи смятат, че поддържане здравето на червата и възстановяване на цялостта на чревната бариера е една от най-важните цели на медицината през 21 век.В края на месец октомври беше проведена ХІ-та конференция на Асоциацията на лекарите хомеопати в България с тема "Автиомунни заболявания и хомеопатия". На форума присъстваха много авторитетни български и международни специалисти, обсъждаха се въпроси и се сподели опит в лечението на тези изключително актуални и социално значими заболявания. И една от важните теми беше връзката на храненето, хранителната непоносимост, възпалението с влошеното здраве на хората и децата в частност.

Какво да правим есенно време?

На първо място е необходимо да запазим топлината в тялото. Билковите чайове от лайка, липа, мащерка са чудесни загряващи напитки, а вечер за разтоварване и добър сън лавандулата и мащерката са най-доброто приспивателно. Шалът и шапката са чудесен аксесоар при вятър и влага. За по-лека адаптация към преходния сезон и превенция срещу вируси помагат витамини Ц, Е, А, Д, ненаситените мастни киселини, както и някои специфични имуностимулатори, като водораслите, пчелното млечице, бъзака, шипката, ехинацея и прополис. Те не само повишават имунитета, но и действат добре на раздразнената понякога от вирусите стомашна лигавица. Разбира се, най- добрия вариант е да са препоръчани според индивидуалните нужди и особености на човека. Това е сезон през,който е необходимо да се погрижим за далака и стомаха според китайската медицина.

Знае се, че през есента се обострят състояния свързани с гастрити и язви. Необходимо е да се намали консумацията на сурова и "хладна храна”като салати и да се премине на повече топла, готвена храна, особено топли течности като супа. Кореноплодните зеленчуците са най- полезни за този сезон, заедно със зелето и тиквата. Хомеопатията също дава доста варианти за терапия на подобни оплаквания. Природата ни е дала за всеки сезон всичко, което ни е необходимо. Другите органи, за които е необходимо да се погрижим са бъбреците. Топлите крака и кръст за най-добрата профилактика за това.

Знаем, че мислите могат да ни разболеят, но могат и да ни излекуват. Това е пряко свързано с хипоталамуса, който е главен диригент в процесите на адаптация към нови условия. Хипоталамусът превръща нашите мисли в емоции чрез химически реакции и отделяне на хормони, които могат да ни направят щастливи или нещастни, тоест създават се усещанията. С намаляването на деня може да ни налегне по-често лошо настроение, депресия, тъга. Преумората се усеща по-силно в този преходен сезон, докато организма се нагоди към ниските температури. Усеща се по-голяма нужда от сън и да се скриеш на топло. От друга страна движението като спорт или разходка в планината може чудесно да противодейства на тези тенденции и често се пренебрегва в градския живот.

Какви мерки да вземем, ако все пак вече има симптоми на настинка и грип?

Хомепатията предлага много варианти, от които най-познат от рекламите е осцилококцинум – но при първите симптоми на грип! Добре действат също и Ехинацея, Инфлуенцинум, Гелсемиум, Бриония, Беладонна. Какво ще препоръча хомеопата, зависи от симптоматиката и особеностите на организма на пациента.

Има доста информация вече в интернет, често противоречива и объркваща. Доста обяснявам на пациентите защо и как давам лечението. Организирам и курсове за "Търсещи родители – здравето холистично и хомеопатично" точно с тази идея, да се даде правилната информация, да се разбере как лекува хомеопатията и какво можем да очакваме, както и докъде може да се самолекуваме в остри състояния. Голям проблем напоследък е масовото самолечение и приемане на лекарства както стандартни, така и хомеопатични.

Какви предимства имат алтернативните методи пред конвенционалната медицина?

Алтернативните методи имат много по-малко странични действия от тези на конвенционалната медицина. Но трябва да се има предвид, че ако нямат ефект до 2-3 дни, е необходимо да се обърнем към лекар. За съжаление, наи-честата практика в подобен случай е да се предписват антибиотици. При вирусни инфекции, това няма особен смисъл в повечето случаи, само още повече потиска имунитета и убива заедно с"лошите”и "добрите” бактерии.

Винаги съм търсила баланса и се придържам към принципа на Хипократ: "Primum non nocere" ("Преди всичко не вреди")! Това означава да намериш най- бързия, мек и траен начин да помогнеш като използваш всичко, което помага, без да отричаш онова, което не познаваш.

Доброто настроение и топлината ги носим в нас!

Източник: jenite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (25)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Richard  |  Дата: 29.03.2024 12:43

Имате ли нужда от бърз дългосрочен или краткосрочен заем със сравнително ниска лихва до 2%? Ние предлагаме бизнес заем, личен заем, заем за жилище, заем за автомобил, заем за студенти, заем за консолидация на дългове Ако се интересувате, свържете се с нас: (richardcosmos5@gmail.com)

Спешно предложение за заем.

Автор: Rahaf  |  Дата: 27.05.2023 20:17

Здравейте на всички, аз съм Рахаф, от Обединени арабски емирства, Дубай. Искам да благодаря на кредитните институции, че ми помогнаха да получа заемите си от 80 000,00 дирхама, след като бях измамен от дълго време, ако се интересувате от заем, моля, свържете се с тях, за да могат и те да ви помогнат за неговия заем, който не взема дълго време в рамките на 6 дни заемът ми беше в сметката ми всеки, който се нуждае от спешен и надежден заем, трябва да се свърже с тях сега те са изпратени от Бог и са добра компания Имейл: loancreditinstitutions00@gmail.com Щастлив съм да пиша това тук, защото има много измами там, ако наистина трябва да помогнете, без да бъдете измамени, това е правилната кредитна компания, с която да се свържете с WhatsApp: +393509811524

Автор: Mrs mary johnson  |  Дата: 9.04.2023 07:43

Здравейте, това е Lucky benson LOAN COMPANY. В тази компания даваме заеми доживотна възможност. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотечен заем? Днес ви казваме да спрете и да не търсите повече, тъй като сме тук, за да превърнем всичките ви финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме пари на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари за плащане на сметки, за да инвестират в бизнес с 2%. Искаме да използваме този носител, за да ви информираме за всичко, което предлагаме надеждна и полезна помощ, и вие ще сте готови да ви предоставите. Ние сме искрени и държим на думата и обещанията си. Свържете се с нас днес чрез имейл:
luckybensonloanfirm@gmail.com

Автор: happyday  |  Дата: 21.03.2023 07:29

Здравейте на всички, ето едно достъпно предложение за заем, което ще промени живота ви завинаги, ПРОМОЦИЯ КАК МОГА ДА НАМАЛЯ ЖИВОТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО Казвам се г-жа Кленси Декстър. Живея във Флорида, САЩ и щастлива жена ли съм днес? Казах си, че ще препоръчам моя Разбит живот и всеки заемодател, който може да промени живота на семейството ми, на всеки, който търси заем. Те направиха мен и семейството ми щастливи, имах нужда от $250 000,00 заем, за да започна живота си на вдовица с 3 деца. Тази честна и БОЖИЯ компания за онлайн кредитиране ми помогна със заем от $250 000,00, всъщност БОГ се страхува от хората, като работи с реномирана компания за кредити. Ако имате нужда от заем и сте 100% сигурни, че ще върнете заема, свържете се с тях и им кажете, че г-ца Кленси ви е насочила към тях. Комуникация чрез e_mail:
happyday99loanfirm@gmail.com.

Автор: Waheed Hassan  |  Дата: 13.03.2023 20:21

Dear Sir/Madam,
I am Waheed finance, a reputable,legitimate,and an accredited money lender. We loan money out to individual and corporate bodies in need of financial assistance. Do you have bad credit or are you in need of money to pay bills? Do you need a loan or funding for any reason? I want to use this medium to inform you that I render reliable beneficiary assistance as I will be glad to offer you a loan at low Contact us as we offer our financial service at a low and affordable interest rate of 3% for long and short loan terms.
Interested applicant should contact us for further loan acquisition procedures via:
contact@waheedfinance.com
WhatsApp: +91 636 671 0014
Regards
Waheed Finance Firm


Are you losing sleep at night worrying how to get a loan? Contact: Waheed Finance Firm Agency now via E-mail: info@waheedfinance.com or WhatsApp: +91 636 671 0014

Автор: Joan  |  Дата: 18.02.2023 05:04

You can recover your lost Bitcoin by hiring a professional Hacker to get the job done. Bitcoin recovery requires unique hacking skills and expertise that only a hand full of hackers possess. 99% of recovery websites out there are operated by scammers in order to make the scam look legit. Hire a trusted hacker to recover your funds by contacting Genuine Hackers via email as GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM or via WhatsApp +1 (260) 218-3592. Genuine Hackers helped me in recovering $100k worth of BTC i lost to bitcoin mining.

Автор: Alena Gebertova  |  Дата: 20.12.2022 21:47

Na tento konec roku mám půjčky lidem, kteří potřebují připravit oslavu s dětmi.

Rychlá pujcka - prímý investor 50.000Kc až 60,000.000Kc. Pujcte si ješte dnes bezkonkurencní služby pro zamestnance, duchodce, osvc, dpp, úp. Peníze cerpáte okamžite. Jednoduché podmínky, Jasná smlouva Pro bližší informace volejte: alena.gebertova@seznam.cz

Автор: Petr Buzek  |  Дата: 16.08.2022 18:19

Имате ли нужда от заем???? Лични заеми или бизнес заеми???? Говори с мен за това. ИМЕ ЗА КОНТАКТИ: г-н Петр Бузек, при интерес, моля, свържете се с нас на::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
Whatsapp сега: +639451256230

Автор: David  |  Дата: 29.06.2022 18:51

HELLO Сигнал за оферта за заем за всички! Имате финансово затруднение и имате нужда от спешна кредитна/финансова помощ? Или се нуждаете от заем, за да започнете/увеличите бизнеса си или да закупите мечтаната къща. ВЗЕМЕТЕ НЕЗАБАВНОТО СИ ОДОБРЕНИЕ НА ЗАЕМ 100% ГАРАНТИРАНО ДНЕС, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ВАШИЯ КРЕДИТ. Имейл: { larrybright424@gmail.com }, те са надеждни, бързи в комуникацията и доверени.

Автор: mr scott  |  Дата: 22.03.2022 02:27

Кандидатствайте за заем на ACCESS FINANCE (accessloanfirm2030@gmail.com) с лихва от 3%.

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Предлагаме заеми от 2 000 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки на кредитоспособността и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми през периода на прехвърляне.

Ние предлагаме широка гама от лични, бизнес, жилищни и консолидационни заеми, които са адаптивни към вашите променящи се нужди и обстоятелства с 3% лихвен процент.

УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Лични заеми
* Бизнес заеми
*
Ремонт * Клиентски заеми
* Автомобилни заеми
и др...


Как да кандидатствате, свържете се с нас на: accessloanfirm2030@gmail.com

Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Компании или хора, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance, които се нуждаят от повече информация за това как да кандидатстват, трябва да ИЗПРАТЯТ

Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

Номер на WhatsApp: +79258159150

уважение
г-н Скот
accessloanfirm2030@gmail.com

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТА:

Тайните на красивата фигура – интервю с д-р Анна Йорданова Йорданова

26.01.2012 / д-р Мария Цветкова (Коментари: 13)

Защо трябва да се борим с наднорменото тегло?

» Прочети

За фалшивите очила, лошата зрителна култура и липсата на профилактика

20.07.2011 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 15)

„Пазате се от очила ментета“, „Подлагайте се на редовни очни прегледи“ и прочее съвети могат да се открият в интернет пространството. Затова ние, от DoctorOnline, и специалистите от Оптики „Фокс“ решихме да разясним подробно каква е опасността от носенето на очила ментета и защо е важно редовно да посещаваме офталмолог. » Прочети

За несгодите на българския стоматолог

7.06.2011 / Галин Петков (Коментари: 11) чуй аудио

Новият председател на УС на БЗС д-р Борислав Миланов е завършил през 1988 г. » Прочети

Българката става все по-болна. Зачестяват случаите на рак на маточната шийка

2.06.2011 / Галин Петков (Коментари: 24)

Д-р Николай Генов е практикуващ акушер-гинеколог в медицински център „Панацея“ в София. » Прочети

Кой ни защитава като пациенти

21.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 39) чуй аудио

Евгения Адърска – считана за един от създателите на Националната пациентска организация. » Прочети

Какво значи да си пациент у нас

18.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 10) чуй аудио

За диалога между пациентските организации и институциите. » Прочети

Българин стана председател на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания

5.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 5) чуй аудио

Станимир Хасърджиев е председател и основател на Националната пациентска организация, както и на организацията за борба с хепатита – „Хепасист“. » Прочети

Не много скъпо и здравословно

1.04.2011 / Галин Петков (Коментари: 8) чуй аудио

Мая Петрова е психоналитик в уелнес център New Energy. » Прочети

Повече за депресията – интервю с д-р Г. Хранов

3.02.2011 / Мария Цветкова (Коментари: 5)

Д-р Георги Хранов е обещаващ млад лекар, учен и преподавател. » Прочети