ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Яжте авокадо

28 ноември 2016 10:53 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
Яжте авокадо

Авокадото има най-високо съдържание на витамин Е от всички плодове и е богато на протеини.

Авокадото е богато на фосфор, сяра и хлор, а също и на желязо, мед, калий и натрий.

В авокадото се съдържа всичко необходимо за човешкия организъм с изключение на витамин С. (Само маслините имат подобно съдържание на мазнини). Съдържащият се в него витамин А осигурява устойчивост срещу бактериални инфекции.

Ако ядете твърде много, изключително високото съдържание на мазнини (25-30%) ще стимулира свръхпроизводителност на жлъчката, тъй като хапнете ли мазнини, жлъчните сокове се изливат в дванадесетопръстника.

Авокадото е полезно за хора, които искат да повишат теглото си: яжте по едно-две на ден. Захарите могат да бъдат абсорбирани директно при минимално храносмилане.

Протеинът, който се съдържа в авокадото, е по-висш от този в зърнените храни. Меката част на плода може да се смеси с вода и да се използва като заместител на млякото. Не съдържа фибри и образува гладка емулсия., може без проблем да се дава на бебета. Авокадото превъзхожда месото, тъй като в него няма бактерии. Ако искате да се радвате на дълголетие, включете авокадото в диетата си.

Авокадото е полезно при лечението на:

храносмилателни проблеми;

автоинтоксикация;

колит, излишък на жлъчна секреция;

халитоза;

чревно гниене – не забравяйте, че не съдържа бактерии;

свръхкиселинност и киселини в стомаха – използвайте добре узрели папая и авокадо като основни храни;

дуоденит;

заболявания на жлъчния мехур;

язва на дванадесетопръстника – тъй като успокоява тъканите и минава бързо през чревния тракт.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети

5 неочаквани ползи от джинджифила

8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети

Сурово барче с ядливи български рози и пробиотик спечели международна награда

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети

Вижте кои са ползите и вредите от кафето

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Обичате ли кафе? » Прочети

Дали са полезни сушените плодове

24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети

Нова диета „3 часа“

Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.

» Прочети

Ядки срещу стрес

28.12.2016 (Коментари: 0)

Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.

» Прочети

Как да стопим мастните клетки?

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.

» Прочети

Канелата е най-полезната подправка

13.12.2016 (Коментари: 0)

Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.

» Прочети

Витамини и минерали

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети