НОВИНИ

Колаген в хомеопатични количества спасява от остеоартроза

26 февруари 2011 17:04 / Галин Петков | Коментари: 4
Колаген в хомеопатични количества спасява от остеоартроза
д-р Родина Несторова
/ © DoctorOnline.bg

Около 10% от българите страдат от ревматоидни заболявания. Точна статистика обаче няма, призна специалистът в областта д-р Родина Нестерова. Българинът няма и профилактични навици за тези болести, а това често пъти води до тежки увреждания на ставите. Ето защо лечението на такива пациенти е трудно, допълни д-р Нестерова.

Колагенова терапия. Заговори се за нея още преди няколко години. И докато преди време тя се изполваше предимно в областта на естетичната медицина, сега тя навлиза и във физиотерапевтичната. Да, за страдащите от ревматоидни заболявания, главно остеоартроза, тя е един вид спасение. Поне така твърдят специлисти, който са едни от първите, използващи колагенови инжекции у нас – д-р Родина Несторова и д-р Силвия Еленкова.

Уникална технология и минимално количество колаген – това прави медицинските изделия на GUNA с доста добри клинични показатели.

„Свикнали сме да използваме медиканти, който имат високо съдържание на активно вещество – от порядъка на милиграмове. Тези продукти обаче не доставят направо необходимите вещества и не са в „слонски“ дози, а точно толкова, колкото е необходимо на организма“, заяви д-р Родина Нестерова. Тя е и една от първите пациентки, който са използвали продуктите GUNA. Инжекциите могат да бъдат поставяни подкожно, мускулно и не се налага те да бъдат инжектирани директно в ставата, което често пъти е болезнено и рисковано за пациента.

„Близките до хомеопатичните продукти активни вещества в медицинските изделия GUNA са предимство, тъй като организмът няма да ги отхвърли, а ще ги приеме като естествено вещество, отделяно от самия него“, допълва д-р Силвия Еленкова.

Често пъти някои от ревматоидните заболявания протичат без симптоматика, което ги прави трудни за диагностика. Това довежда и до тяхното развитие. Спасението обаче е близо – само след две терапии с тези медицински изделия и ефектът е забележителен! Задейства се верижна реакция, която води до естественото образуване на колаген от организма и така се пресича възпалителният процес в ставите.

Терапиите с медицинските продукти GUNA са изключително подходящи за няколко вида ревматоидни заболявания, сред които и остеоартрозата. Колкото по-рано започне терапията, толкова по-добър ще е ефектът от нея, категорични бяха и двамата специалисти.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (4)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Ивелина  |  Дата: 30.07.2014 14:07

При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia http://collagen.club/

Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма

Автор: Petar Nikolov  |  Дата: 11.02.2012 16:18

Po dobre da go vsema na hapceta.Tri insekcii sas postavjaneto sa okolo 600 lv.Dosta po skapo ako go pie na hapceta.Edna opakovka sas 120 hapceta sa kan 26 lv.

Автор: Peter Nikolov  |  Дата: 11.02.2012 16:14

Описание:
Колагенът: Поддържа кожата, ставите и съединителната тъкан здраве

• Намалява признаците на стареене, като се поддържа еластичността на кожата
• Подобрява фоликули на коса и нокти
• Подобрява мобилност в състояния като артрит и болки в ставите
• Запазва, изгражда и попълва чистата мускулна маса

Какво е колаген?

Колагенът е влакнести структурен протеин, който прави бели влакна (колаген влакна) на кожата, сухожилия, кости, хрущяли, както и всички други съединителната тъкан. Също така е доказано, разпръснати в гелове на тялото, за да осигури скованост, като в стъкловидното тяло хумор на окото. С други думи, Колагенът е естествен протеин, който композира по-голямата част от структурна подкрепа на организма и е основното вещество на съединителната тъкан. Това е фиброзна съединителна тъкан, която държи тялото ни заедно. Колагена присъства във всички многоклетъчни организми.

Колагенът дава на различни органи и тъкани Тяхната сила и еластични свойства. Двадесет и пет процента от сухото тегло на протеини на човешкото тяло е колаген. Седемдесет и пет процента от нашата кожа е направена от него, и общо около тридесет процента от цялото ни тяло е колаген. Колагенът е част от естествения грим на сухожилия, връзки, ставите, мускулите, косата, кожата и жизненоважни органи.

Защо да вземе колаген?

• артрит: за да Остео-артрит да бъдат лекувани ефективно, на хрущяла и синовиалната течност в ставите трябва да бъдат защитени срещу по-нататъшно унищожаване. Колагенът защитава и възстановява ставния хрущял, чрез подпомагане или повишаване на синтез на синовиалната течност, която се изисква за смазване на ставата. Той също инхибира свободните радикали ензими и авто имунни процеси, които се разграждат ставния хрущял и премахване на блокажи в кръвоносните съдове, водещи до ставата. Колаген, протеини, помага на тялото да се подмлади естествено, за да се регенерира хрущял и здрави ставната функция. стареене и травма наруши способността на организма да използва своите собствени chondroprotective агенти, което е довело до епидемия от артрит в целия свят.

• Анти-стареене на организма производството на колаген се забавя драстично с процеса на стареене. Това забавя процеса е стелт-и, а коварна. Тя започва да се забавя в нашите средата на двадесетте, улавя скорост в нашите тридесетте и четиридесетте, а загубите са дори по-силно изразени чрез нашата петдесетте и шейсетте години. Липса на колаген, или неправилно използване на тялото на колаген, е каква е причината за процеса на стареене. Освен много структурни свойства, колаген служи като основен катализатор за растежа и възстановяването на почти всички тъкани на тялото. Много различни стареене заболявания са свързани с доставка на организма от този жизненоважен протеин и до нарушения в самия колаген.

Какви научни изследвания дават доказателства в подкрепа на действие Колагенът?

Клинични изпитвания са показали, че колагенът намалява възпалението. В едно двойно-сляпо плацебо-контролирано проучване, 60 пациенти с тежка форма на ревматоиден артрит този колаген в продължение на три месеца и са имали 30% намаление в подуване на ставите и нежност.

Резултатите от проучване на медицинската клиника на Университета на Вюрцбург, Германия през 1995 г. показва, че в дългосрочен план потреблението на колаген увеличава стабилността и устойчивостта на протеиновите структури. Това от своя страна води до подобряване на качеството на крехки нокти и подобряване на качеството на косата.

Изпитвания, проведени от Харвардския медицински институт показват, че 100% чист колаген храни и поддържа съединителната тъкан. Резултатите от изследвания от физиолози д-р Oesser и професор на Seifert на Кил университет, публикува Само преди два месеца, показа за първи път, че колагенът играе важна роля в храненето на хрущялната тъкан.

Работата на професор R Московиц, директор на институт на Университета в Кливланд на артрит и президент на Международното общество за изследвания на Артроза предлага още едно доказателство за ефективността на колаген в лечението на остеоартрит. Изследванията на Московиц "показа, че колагенът е довело до значително намаляване на болката и подобрение в подвижността на ставите, за хора, страдащи от остеоартрит.


Начало на страницата
Съдържание »Посоки» Статии »

Автор: Mariana Pehlivanova  |  Дата: 16.03.2011 11:11

ZDRAVEITE! PROBLEMA E SVURZAN S MOIATA MAIKA. VUPROSUT MI EMOGE LI DA POSTAVI INGEKZIA - KOLAGEN , TUI KATO IMA GONARTROZA NA KOLENNITE STAVI. IMA ZATRUDNENIE PRI HODENE I TO S PROHODILKA. MOLIA ZAVASHETO MNENIE. BLAGODARIA PREDVARITELNO!

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети