НОВИНИ

Гъбички по краката – какво трябва да знаем за тях?

26 май 2019 10:00 | Коментари: 1
Гъбички по краката – какво трябва да знаем за тях?

Медицинското название на гъбичните заболявания е микоза, а тези, които увреждат ноктите – онихомикоза. Но има начини чрез натурални средства да се борим с този жизнен враг.

Гъбичната инфекция е необичайно издръжлива и за жалост може да ни изненада навсякъде – във фитнес залата, в обществена баня, в басейна, дори и на плажа. Но има едно място, което е най-разпространено и най-вероятно там да се заразите, а именно у дома. Най-лесно можем да си прехвърлим заразата на член от нашето семейство. Над 60% от заразяванията стават точно по този начин. Нужда е една миниатюрна люспичка кожа, която носи гъбички, полепнала по хавлиената кърпа или върху някоя дреха. Тя е абсолютно достатъчна, за да засели невидимия враг върху кожата на краката ни. Но не това е най-лошото. От момента, в който ви нападне, гъбичката започва да се размножава с голяма скорост. Те започват да се хранят с мъртвите клетки от най-горния слой на кожата ви.

Съществуват различни видове гъбички

Този така неприятен проблем има различни аспекти. Съществуват гъбички, които увреждат нокътните плочки както на ръцете, така и на краката. Но не само, също така засягат и всички участъци гладка кожа. Друг вид гъбички засягат само първия и петия пръст на краката, както и гънките между тях. Изключително неприятното от инфекцията е, че краката придобиват неестетичен вид и много хора избягват да се показват боси. Дори през лятото, мнозина предпочитат да носят затворени обувки, с което още повече влошават положението, защото така се създава още по-благоприятна среда за инфекцията. Така се създава топла и влажна среда, която е идеална за разпространение на гъбичките.

Понеже заболяването се разпространява от гладката страна на кожата,, не само ноктите придобиват непривлекателен вид. Ако имаме някакви травми или леки цепнатини между пръстите, тези места са особено благоприятни за развитие на заболяването. Може би ще усетите сърбеж в гънките на вашето ходило. Ако не вземете мерки навреме, рискувате гъбичките да се разпространят и към нокътните плочки. Ако вече се е стигнало до там, вероятно те са се уголемили и са променили своя цвят.

Но съществува и точно обратния вариант – ноктите изтъняват, срастват плътно с нокътното легълце в предната област. Цветът обаче отново се променя, но потъмнява или придобива сив оттенък. При такива симптоми е силно наложително да изострите вашето внимание. Нужно е да знаете, че не е задължително изменения вид на ноктите на ръцете и краката да се дължи на гъбична инфекция. Съществува заболяване, което се нарича дистрофия на ноктите, при което изменението може да се появи и при кожни, вътрешни или професионални заболявания. Също така нарушения може да има в ендокринната система и витаминния баланс в организма. Поради тази причина, първото нещо, което трябва да направите е да изясните произхода на заболяването – дали е гъбично или не.

Какви мерки трябва да предприемем при наличие на инфекция?

Огромен брой хора години наред биват измъчвани от гъбички, всеки изпробва различни средства, но ефектът винаги е променлив. Но преди да стигнете до различни продукти, има някои прости правила, които трябва да спазвате.

Ако сте посетили обществено място, например басейн, непосредствено след напускането му измийте много старателно краката си или силна струя вода, подсушете ги добре и ги намажете с противогъбичен препарат. Ситуацията става значително по-сложна, ако имате член на семейството, който вече е заразен. Нужно е много внимателно да обработвате всички видове чехли, обувки и джапанки, които са били в допир със заразения. Препоръчва се да гладите чорапите си след като са били изпрани. Този процес е достатъчен и не е нужно да се преваряват. Когато се лекувате е нужно да използвате продукти от чист памук.

Лечението изисква време и постоянство

Трябва да сме наясно, че справянето с проблема е изпитание, в което трябва да сме стриктни и да се заредим с търпение. Лечението е възможно да продължи от порядъка на три месеца до година и половина. Съвременните препарати, които се предлагат на пазара, са с богат спектър на действие и различни ефекти. Съществуват доста скъпи, но и такива на достъпна цена. Подходящ за целта продукт е Fresh Fingers. Неговата формула е разработена да унищожава гъбичната инфекция, след което да възстанови структурата на нокътната плочка.

My image

Fresh Fingers премахва възпалителните процеси по повърхността на кожата, успокоява раздразненията и има успокояващо и омекотяващо действие. Продуктът е под формата на спрей, което прави нанасянето му още по-удобно.

Рецепти за справяне с гъбичките в домашни условия

Ако сте любител на народната медицина, тук са някои популярни и изпитани методи:

- Оцет – към 300 м. топла вода прибавете същото количество оцет, след което добавате 3-4 супени лъжици сода бикарбонат. В тази отвара киснете краката си два пъти дневно по 20 минути. Процедурата трябва да се прави минимум 2 месеца, след което гъбичките ще са изчезнали.

- Чаено дърво – маслото е мощен естествен антисептик, който може да помогне в борбата с гъбичната инфекция. Върху памучен тампон нанесете няколко капки от чаеното масло, примесени с няколко капки зехтин. След което намажете засегнатия участък. Може да комбинирате маслото от чаено дърво и с лавандулово масло, също ще постигнете добър ефект.

- Риган и зехтин – етеричното масло от риган също има много добри антисептични и антибактериални свойства. Смесете няколко капки от маслото, примесени с 1 чаена лъжичка зехтин. Редовно нанасяйте сместа с памучен тампон, но не повече от месец.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: youiy  |  Дата: 21.06.2019 11:24

Добър ден - моите хора в България .......................
МОЯТА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА КАК ПОЛУЧАВА КРЕДИТ ЗА КУПУВАНЕ НА КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ИНЖЕНЕРНА КРЕДИТНА КОМПАНИЯ, КАТО ИЗПОЛЗВА КОМПАНИЯТА ЗА КРЕДИТИ НА JOSE LUIS.
\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'\\\'
Казвам се (Мария), аз съм от Стара Загора в България, търся истинска заемна компания през последните 5 месеца, за да си купя къща в София, имам само няколко измами, които ме направиха за да им се доверя и в края на деня, те взеха парите ми, без да дават нищо в замяна, цялата ми надежда беше загубена, аз се обърках и разочаровах, никога не съм искал да имам нещо общо с кредитни компании в интернет, така че отидох да взема назаем пари от приятел, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това
познава кредитна компания, която може да ми помогне с всякакви суми по кредита
необходима от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто е получила
заем от тях, тя ме насочи как да кандидатства за заем, аз го направих
точно както ми каза, кандидатствах с тях на имейл: (joseluisloans@gmail.com), никога не съм вярвал, но се опитах и ​​най-голямата ми изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам,
Аз съм щастлив и богат отново и аз благодаря на Бог за този заем
подобни фирми все още съществуват по тези измами навсякъде,
Моля, аз съветвам всички там, които се нуждаят от заема им имейл
(joseluisloans@gmail.com) те никога няма да ви провалят и
Животът ви ще се промени, както и моят. Скоро се свържете с (joseluisloans@gmail.com) днес и вземете от вас заема, Бог да благослови фирмата за заем на Хосе Луис за истинската им кредитна оферта.
 Уверете се, че се свързвате с КРЕДИТИ JOSE LUIS за вашия заем, защото аз получих кредита си успешно от тази компания без стрес., Посетете техния имейл (joseluisloans@gmail.com)

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети