НОВИНИ

Как да се храним като футболисти от Английската Висша Лига?

21 май 2019 11:50 | Коментари: 0
Как да се храним като футболисти от Английската Висша Лига?
/ © pixabay

Футболът определено е един от най-натоварващите и изтощителни спортове на планетата. По време на мач играчите изгарят приблизително 1500 калории, като освен това те навъртат до 12 километра пробег докато срещата тече. Цялото това натоварване означава, че футболистите губят и до 2 литра и половина течности на мач. Затова и храната, с която те презареждат своите тела е така важна за да може те да са възстановени за следващите срещи. Сега ще погледнем някои от храните, които играчи от английската висша лига консумират и, които вие също можете да добавите към своето меню.

Сладки Картофи

Макар и не толкова разпространени колко обикновените картофи, сладките такива са страхотен източник на енергия, а и са не по-малко вкусни. Нападателя на Лестър Джейми Варди е почитател на сладките картофи, като те са богат източник на редица витамини, включително Витамин Б6, Витамин Б5 и Витамин А. Освен това те съдържат по-малко количество калории от своите обикновени, но по-популярни събратя. Най-съществения факт за тях обаче, е че сладките картофи са сложни въглехидрати. Това означава, че те снабдяват организма с енергия през по-продължителен период от време.

Банани

Да, бананите често са свързвани с прекомерно количество калории и захари. Те обаче са отличен източник на енергия, която е така нужна на професионалните състезатели и предпазват от мускулни крампи. Освен това бананите са много богати на фибри, витамини и най-вече калий, който подпомага функцията на сърцето, както и адекватното свиване на мускулите. Един от почитателите им e една от легендите на висшата лига Уейн Рууни, който в момента се подвизава в американската МЛС, който не отдавна сподели, че е напълно отдаден на ДС Юнайтед.

 

Овесена Каша

Овеса е супер храна не само за футболистите, но и за всеки човек, тъй като той съдържа повече от прилично количество белтъчини, антиоксиданти и витамини, като Витамин Б1 и Витамин Е. Също така, овесените ядки, с които се прави овесената каша спадат към сложните въглехидрати и предоставят енергия за тялото по-дълго време. Пример за футболист от висшата лига, който обича да похапва овесена каша пък е Джонатан Хендерсън от Ливърпул, които са фаворити за титлата. Ако пък говорим за фаворити, заложете на висша лига за сезон 2018/2019 и ще се насладите на много интересни коефициенти, един от които е на тима воден от Маурицио Сари - Челси, който се бори за място в топ 4.

Смути От Спанак

Спанака е считан за суперхрана, като не случайно Попай Моряка се е спрял именно на този зеленчук. Друг, който харесва спанак и по-конкретно смутита от спанак е нападателя на Борнемут Джърмейн Дефоу, който към момента играе под наем за тима на Глазгоу Рейнджърс. Но, връщайки се на спанака, макар и с ниско съдържание на калории, той съдържа редица полезни хранителни вещества и зарежда огранизма с енергия. Освен това той е пълен с флавоноиди, които действат, като мощни антиоксиданти в организма.

Протеинови Палачинки

Няма спор, че протеиновите палачинки са идеалното блюдо за възстановяване след тежък мач. Те са пълни с белтъчини, които подпомагат възстановяването на мускулите и организма, като цяло. Също така, овесените ядки (или мюсли), които се използват за направата на тези палачинки предоставят на организма равномерни количества енергия за продължителен период от време. Младия нападател на Ман Юнайтед Маркъс Рашфорд пък е един от играчите, които са почитатели на тези палачинки.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети