НОВИНИ

Все повече българи не искат да лекуват децата си у нас

3 ноември 2018 14:43 | Коментари: 0
Все повече българи не искат да лекуват децата си у нас

Увеличава се броят на родителите на болни деца, които желаят те да се лекуват в чужбина. Причините за това са няколко, но една от основните е липсата на доверие у българския лекар. Коментарът направи в ефира на “Дарик” един от най-добрите лекари в специалност ортопедия и травматология у нас доц. Атанас Кацаров.

 
В предаването "Най-добрите лекари" специалистът подчерта, че родната ортопедия отстъпва на европейската единствено в три категории - отношение, обслужване и организация.


Доц. Атанас Кацаров: "За абсолютната липса на доверие в българските лекари сме си виновни ние лекарите, обществото и част от журналистите. Причината не е една, комплексно е. Но е тъжно, защото с колегите, с които сме били на курсове в трета държава, сме били задно и те се учат при същите хора, при които и аз се уча. За което аз си плащам, а техните болници го правят с много по-големи заплати, отколкото са в България. Но за мен и за колегите, които го правят, знанието е най-важното и това да помагат на хората и го правят до ден днешен. В момента пациентите получават висококвалифицирана европейска и американска помощ на това ниво - на български цени със сравнителни човешко отношение".

 

 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Две зодии с тотален успех във всичко до дни

16.04.2024 (Коментари: 0)

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време, твърдят астролозите. » Прочети

Китайската диета топи до 5 кг за седмица

15.04.2024 (Коментари: 0)

Китайците са отявлени страстни любители на разнообразното хранене, но изненадващо рядко са пълни. » Прочети

Пак ще ни боли глава! Магнитни бури връхлитат днес и утре

15.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 15 и 16 април. » Прочети

Д-р Емилова: Това модно лекарство за отслабване може да доведе до рак!

15.04.2024 (Коментари: 0)

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване. » Прочети

Рецепта за баница-пица, в която всички у дома ще се влюбят

14.04.2024 (Коментари: 0)

Баница-пица внася разнообразие в домашната кулинария, поради това толкова бързо започна да се налага, но и да се харесва от българите. » Прочети

Само 6 секунди, за да поддържате любовта си жива!

14.04.2024 (Коментари: 0)

За да се засили връзката и симпатиите между партньорите, трябва редовно да се целувате поне шест секунди, каза психологът Джон Готман. » Прочети