НОВИНИ

Зеленчуците са от природата. А балансираният режим – от нас

28 март 2018 10:58 | Коментари: 0
Зеленчуците са от природата. А балансираният режим – от нас

Кои са супер храните за пролетта

 

Астрономичната пролет настъпи, колкото и да не ни се вярва, поглеждайки през прозореца навън. Прогнозите са за един слънчев Великден, така че е време да помислим и кои са супер храните на пролетта, които да имаме предвид, подготвяйки семейното меню в следващите няколко месеца.

Безспорно, това са храните, богати на витамини A, C, D, E и от групата B, както и на желязо и магнезий. Защо ли? Защото именно тези витамини помагат на организма ни да излезе от зимната си застоялост и да се подготви за идващите по-топли месеци. А те изискват и по-лека и концентрирана на витамини храна. За да може кожата, косата и ноктите ни да се възстановят след студените дни, да засилим имунитета си, и най-важното – да преборим пролетната умора.

И така, ето селекцията ни от пролетни супер храни: моркови, зели, карфиол, броколи, цвекло, бобови растения, както и царете на зеленолистните зеленчуци – спанак, магданоз и копър. Разбира се, цитрусите и рибата са винаги задължителна част от седмичния избор за вкусни и подхранващи ястия.

Това са и продуктите, които освен на витамини и минерали, са особено богати на антиоксиданти. Те са изключително подходящи както за директна консумация, така и за приготвяне на свежи пролетни салати, детокс смутита, леки гарнитури и вкусни предястия.

А как да се сдобием и да ги приготвим най-лесно, бързо и вкусно?

Тук на помощ ни идва богатата селекция от консервирани и замразени зеленчуци – предимно изброените пролетни супер храни, на Bonduelle. Можете да ги откриете в почти всеки магазин или голям хипермаркет и ако обърнете внимание, ще забележите, че освен продуктите сами по себе си, може да откриете и разнообразни миксове, съобразени именно с пролетния режим на хранене.

В желанието си да ви дадем още повече полезни съвети, ви предлагаме и да разгледате страницата на „Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас!“, където освен всичко останало, може да спечелите и висококачествени и щадящи хранителните съставки кулинарни уреди. На страницата на компанията пък, ще намерите и 4 лесни за приготвяне и вкусни разнообразни рецепти, съдържащи основните супер храни, за които вече ви разказахме.

Следете и страницата на Bonduelle във Фейсбук, защото там ще видите и какво ще приготвят любимите ни кулинарни блогъри, които също са се фокусирали върху балансирания пролетен режим на хранене. Не ни остава друго, освен да споделим нашата любима рецепта на Bonduelle тази пролет – истински пролетен микс в порция топла супа: (рецептата)

 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Махнете тези вещи от дома си, за да не останете стара мома!

16.04.2024 (Коментари: 0)

Всички искаме уютен и приветлив дом, който ни помага да се отпуснем и да се наслаждаваме на живота. » Прочети

Две зодии с тотален успех във всичко до дни

16.04.2024 (Коментари: 0)

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време, твърдят астролозите. » Прочети

Китайската диета топи до 5 кг за седмица

15.04.2024 (Коментари: 0)

Китайците са отявлени страстни любители на разнообразното хранене, но изненадващо рядко са пълни. » Прочети

Пак ще ни боли глава! Магнитни бури връхлитат днес и утре

15.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 15 и 16 април. » Прочети

Д-р Емилова: Това модно лекарство за отслабване може да доведе до рак!

15.04.2024 (Коментари: 0)

Има случаи на хора, които са се разболели от рак на щитовидната жлеза, след като дълго време са приемали семаглутид с цел отслабване. » Прочети

Рецепта за баница-пица, в която всички у дома ще се влюбят

14.04.2024 (Коментари: 0)

Баница-пица внася разнообразие в домашната кулинария, поради това толкова бързо започна да се налага, но и да се харесва от българите. » Прочети