НОВИНИ

Сутрешни навици, от които трупате килограми

23 юни 2017 11:00 | Коментари: 0
Сутрешни навици, от които трупате килограми

Ядете здравословно, спортувате редовно и въпреки това не можете да свалите последните 5 килограма за тъй мечтаната перфектна фигура. Оказва се, че причината за това може да се крие в някои от ежедневните сутрешни навици.Ето 7 сутрешни навика, заради които има вероятност да трупате килограми:Спите до късноТвърде малкото сън кара организма ви да произвежда стресовия хормон кортизол, който усилва апетита. Въпреки това, успиването не е по-полезно. Според ново изследване спането повече от 10 часа на денонощие може да доведе до по-висок индекс на телесна маса. Лекарите препоръчват да спим между 7 и 9 часа на нощ.

 Избягвате кофеина

Кофеинът стимулира централната нервна система, така че ежедневният му прием под формата на кафе ускорява метаболизма с 5-8% и изгаряте между 98 и 174 калории повече. Черният чай, който също съдържа кофеин, ускорява метаболизма с до 12%.Забързаният начин на животТвърде многото ангажименти, започващи от първата секунда на събуждането може да ви накара да мислите, че времето ви е ограничено. След което ще започнете да правите всичко в бързина. Въпреки че това може да ви помогне за оптимизиране на времето, този забързан ежедневен начин на живот може да увеличи чувството на безпокойство. Това в замяна ще повлияе на теглото ви.

Недостатъчно слънчева светлина

Това може и да не изглежда като нещо, свързано с напълняването, но съществуват индикации, че слънцето подпомага активирането на метаболизма в ранната част на деня. Проучване доказва, че UV лъчите рано сутрин са полезни. Те снабдяват тялото с енергия, докато стимулират метаболитната активност. 20-30 минути дневна светлина е достатъчна, за да се отрази върху теглото ви. 

Не си оправяте леглотоТова също може да прозвучи странно, но е вярно. Изследване на американската Sleep Foundation разкрива, че хората, които си оправят леглото, също докладват и за по-добро качество на съня. А то е от изключително значение за поддържането на здравословно тегло.Забравяте да се претеглитеУчени от университета Корнел са доказали, че всекидневното теглене е успешна техника за насърчаване на отслабването. Най-доброто време да стъпите на кантара е веднага след ставане сутрин, преди да ядете и пиете каквото и да било. Тъй като губите тегло от вода през нощта, сутрин ще получите най-точен резултат, посочват от Bright Side.Ядете твърде малко на закускаУчени настояват, че за да отслабнете, трябва да се поглезите с обилна и вкусна закуска. Една балансирана закуска съдържа около 600 калории от чисти протеини и въглехидрати – позволете си и лек десерт, за да спазвате по-лесно диетичния си план за деня.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети

Има ли пестициди в доматите? Ето как да разберем

22.04.2024 (Коментари: 0)

Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети

Ето кои са най-верните мъже от зодиака

22.04.2024 (Коментари: 0)

Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети

Зеленият лук – букет от ползи за здравето

21.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети