НОВИНИ

Йога за забременяване

5 декември 2016 11:00 | Коментари: 0
Йога за забременяване

Когато сте решили, че момента за зачеване е дошъл, то от най-голямо значение са физическото и психическо  здраве. Именно тях можете да получите чрез йога. Не е от значение дали до момента сте се докосвали до тази практика – има редица курсове, в които ще преоткриете себе си.

Йогата е много повече от просто разтягане и добра физическа форма. Позите, които се практикуват в нея пренастройват телата ни и ги лекуват. Те карат духът, мислите и енергията да се движат по-надълбоко и да се слеят.

Техниките за дишане се усъвършенстват и стават по-мощни, което от своя страна променя нагласите ни или да се научим да медитираме. Йогата се практикува с цел да се достигне вътрешен мир и яснота.

Когато стигнете до идеята за зачеване, основен елемент, който присъства в живота ви, е стресът. Точно в този момент обаче той трябва да се избягва, тъй като е в противовес с появата на нов живот.

Практикуването на йога би помогнало стресът, който се складира и съдържа в телата ни, да се минимализира, и в крайна сметка - да бъде отстранен. Правилното дишане помага на тялото да се зареди с прана – жизнена енергия, по-гостоприемна за нов живот.

По-голямата част от хората се нуждаят средно от 7-8 часа  сън на денонощие. В подобен момент от живота си обаче повечето жени не могат да покрият този лимит.

Те често лягат с тревожни мисли спрямо това, което им предстои и не заспиват часове наред. Йогата от своя страна може да помогне човек да се отпусне преди лягане, като премахне натрупаната тревожност.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети